Het wedstrijdteam Pink Power van de Westlandse dansschool Dance For You.
Het wedstrijdteam Pink Power van de Westlandse dansschool Dance For You. (Foto: Anna Walstra-Sosinowska)

Westlandse dansschool Dance For You Nederlands Kampioen

Cultuur

Het wedstrijdteam Pink Power van de Westlandse dansschool Dance For You is zondag 14 mei Nederlands Kampioen geworden op het NK Dance Competitions in Nieuw-Vennep. 

Het team, bestaande uit 18 jonge dansers won in de categorie Crews Urban t/m 12 jaar. Ook behaalden Dewi en Myka, twee dansers uit Pink Power, de eerste plaats in de categorie Duo’s Urban 11/12 jaar. De winnende dans van Pink Power is op zaterdag 3 juni te zien tijdens de braderie in Wateringen, vanaf 13.30 uur.

Hard voor getraind

Debbie Bondt, eigenaresse van dansschool Dance For You is zo trots als een pauw op haar dansers. “We hebben hier met het team zo hard voor getraind. In de voorrondes, waar soms tegen 19 andere teams gestreden werd, heeft Pink Power één keer de zevende plaats en één keer de tweede plaats behaald. Dat ze dan op het NK de eerste plaats halen, met een totaal score van 8,6 is natuurlijk fantastisch. Alles klopte aan deze dans. De trucjes lukten allemaal, de dansers gingen synchroon – en dat is met 18 dansers behoorlijk moeilijk – en de lol en energie spatten van het podium af. Ze piekten op het juiste moment, wat is beloond met het kampioenschap.”


 Anna Walstra-Sosinowska

Dance Competitions

De competitie bestond uit drie ranking-wedstrijden, waaraan teams, solo’s en duo’s in de dansstijlen urban en freestyle mee konden doen. Per wedstrijd ontvingen de acht beste dansacts punten die door een vakjury werden uitgedeeld. De acht acts die van alle voorrondes de meeste punten hadden behaald, mochten meedoen met het NK.

Dansen is ook een teamsport

Bondt: ”Persoonlijke aandacht vind ik heel belangrijk, daarom zijn bij ons de dansgroepen klein en staat plezier voorop. Bij de wedstrijdteams vragen we meer van de dansers, maar uiteraard met een gezonde balans van trainen en lol hebben. Vaak denken mensen bij een teamsport niet aan dansen, terwijl dit absoluut ook mogelijk is. Samen zet je een act neer en dus moet je, net als bij andere sportteams, goed op elkaar zijn getraind en op elkaar kunnen vertrouwen. Meedoen aan een Nederlands Kampioenschap is natuurlijk heel spannend. Sommige meisjes uit Pink Power zijn pas 7 of 8 jaar. Daar hebben de coaches en ik de dansers zo goed mogelijk op voorbereid.”

Dance For You

Dance for you is een kleine dansschool met locaties in Wateringen, Monster en Maasdijk. De dansschool biedt allerlei verschillende lessen, van afro tot hiphop, van urban tot modern ballet, van breakdance tot commercial. Ook volwassenen kunnen urban of afrolessen volgen. Daarnaast kunnen dansers met een beperking meedoen met de special dance lessen. Bijvoorbeeld kinderen met autisme, volwassen met het syndroom van down of iedereen die net een beetje meer aandacht nodig heeft. Sinds vier jaar zijn daar de wedstrijdteams bij gekomen.