Femke Erken in actie.
Femke Erken in actie. (Foto: Wilma Alleblas)

Knappe plek voor dames Venéco/Velo in eredivisie

Sport

Zondag 21 mei speelden de handbalsters van Venéco/Velo in Wateringen hun laatste thuiswedstrijd tegen Westfriesland/SEW DS1. Deze wedstrijd bepaalde of ze derde of vierde zouden worden in de eredivisie.

Hoewel de Wateringse ploeg hoopte op de derde plek achter VOC en Venlo, lagen ge beste papieren lagen bij SEW, die in de reguliere competitie beide wedstrijden de Wateringsen de baas waren gebleven, waarvan de laatste maal met ruim verschil. 


Femke Mastenbroek. - Wilma Alleblas

Gemiste kansen

Velo kon deze keer in de beginfase even bij blijven, maar moest toezien, ondanks fenomenaal spel van de Velo-doelvrouw, hoe de Nibbixwouders op voorsprong kwamen. Via 3-8 in de vijftiende minuut 15 werd door veel inzet alsnog een ruststand van 11-15 bereikt, wat gezien de gemiste kansen en gemaakte fouten in het eerste deel, perspectief gaf voor het tweede.


Carmen Riepe. - Wilma Alleblas

Geflatteerde nederlaag 

In het tweede deel moest trainer  Nico Stet meer gaan wisselen met zijn vaste sterkhouders en toen kwam het verschil met de bank van SEW tevoorschijn. Onbedreigd bleef SEW scoren. Het mocht  tussentijds 16-20 worden, maar de gasten speelden in het laatste deel het moegestreden Velo naar een enigszins geflatteerde 24-35 nederlaag. 


Verdienstelijke vierde plaats

Aanstaande weekend vindt de return plaats in Noord-Holland. Tijdens die wedstrijd moet de schade beperkt blijven. Velo zal dan afsluiten met een verdienstelijke vierde plaats, wat voor een debutant op het hoogste niveau prijzenswaardig genoemd mag worden. 


Carmen Riepe scoorde zes keer. - Wilma Alleblas

Europa Cup

Na de wedstrijd werden de afscheid nemende spelers in het zonnetje gezet en werden alle supporters en sponsoren bedankt. De dames zijn komend seizoen gerechtigd mee te spelen in de Europa Cup.


Voor een debutant is een vierde plek in de eredivisie prijzenswaardig. - Wilma Alleblas

Topscoorders

Topscoorders deze wedstrijd waren Carmen Riepe (6 keer), Nina van Ruijven (4 keer), Kirsten van Steenbergen (4 keer) en ook doelvrouw Femke Erkens speelde een goede wedstrijd met 4 gestopte strafworpen.