Eén dag per jaar krijgt de jeugd van Team Westland de kans om de route te gebruiken voor hun uitdaging.
Eén dag per jaar krijgt de jeugd van Team Westland de kans om de route te gebruiken voor hun uitdaging. (Foto: PR)

Break Out Challenge vanuit De Wielepet

Op zaterdag 27 mei vindt de Break Out Challenge voor Team Westland plaats vanuit de Wielepet. Deze uitdagende activiteit is bedoeld voor iedereen: van sportieve enthousiastelingen die een serieuze uitdaging zoeken tot mensen die Team Westland een warm hart toedragen.

De Break Out Challenge omvat een toeristische route van 42 kilometer. Het doel van de organisatie is om van deze route een officiële TW-route te maken, die het hele jaar door bezocht kan worden door bezoekers van het Westland. Eén dag per jaar krijgt de jeugd van Team Westland de kans om deze route te gebruiken voor hun uitdaging. Ze zullen om 05.00 uur 's ochtends starten en deze ronde vijf keer afleggen gedurende de dag. Maar liefst 78 bedrijven hebben de jeugdige deelnemers gesponsord door een sticker te kopen op een van de twee begeleidingsbusjes die hen gedurende de dag ondersteunen. Daarnaast zijn er veel jongeren die één of meerdere rondjes meefietsen en zo hun bijdrage leveren aan het evenement.

Om 11.30 uur start er vanuit de Wielepet een grote groep hardlopers en wandelaars voor hun eigen uitdaging. Sommigen zullen de volledige marathon lopen, terwijl anderen afwisselen tussen lopen en fietsen, zodat iedereen die meedoet de ronde kan volbrengen. Voor de wandelaars is er een route van 9 en 18 kilometer, maar het zou een mooie uitdaging zijn om de volledige route te wandelen.

Deelnemers kunnen starten vanuit de Wielepet of vanuit inloophuis Carma in Naaldwijk. De starttijd is flexibel, maar het is de bedoeling dat iedereen zich rond 16.30 uur verzamelt in de Vineyard in Monster om gezamenlijk de laatste kilometers af te leggen en te finishen bij de Wielepet. Hier wordt het eindbedrag bekendgemaakt en uiteraard zal er nog even feestgevierd worden. Na afloop resteren er nog twee weken voordat Team Wielepet met Team Westland afreist naar de Tourmalet.

Voor meer informatie over het evenement, bezoek www.teamwestland.nl.