De locatie nabij de rotonde aan de Zwartendijk in Monster sneuvelde in maart.
De locatie nabij de rotonde aan de Zwartendijk in Monster sneuvelde in maart. (Foto: Mabel Böhms Media)

LPF en FvD ‘not amused’ over mogelijke flexwoningen Monster

LPF Westland en Forum voor Democratie willen een stokje steken voor de mogelijke komst van flexwoningen aan de Waellandweg/Poeldijkseweg in Monster. Daartoe dienen de fracties een motie in tijdens de raadsvergadering van woensdag 24 mei.

De locatie Waellandweg/Poeldijkseweg is volgens de fracties onderdeel van de ‘locatie Poeldijkseweg’ in Monster. Dat was één van de drie plekken waar het college mogelijkheid zag om flexwoningen te plaatsen. De andere twee waren de Opstalweg in Naaldwijk en de Heulweg in Wateringen. Alledrie de locaties werden in een raadsvergadering van 22 maart afgeschoten. Een raadsmeerderheid van 28 tegenover 11 stemmen droeg het college op de ontwikkeling op die plekken direct te staken. 

Tijdens de raadsvergadering was er al onduidelijkheid over of het nu ging om drie of vier locaties en dus of de locatie Waellandweg/Poeldijkseweg onderdeel was van de locatie Poeldijkseweg, of toch een aparte, vierde locatie was. In de motie van 22 maart wordt alleen over de Poeldijkseweg gesproken en in de besluitenlijst van 16 mei maakt het college duidelijk dat de Waellandweg/Poeldijkseweg ‘gesplitst’ wordt van het gedeelte bij de rotonde Zwartendijk - locatie Poeldijkseweg. En dus als zelfstandige, vierde locatie wèl verder wordt onderzocht voor flexwoningen.

Kansrijk

Bewoners hebben inmiddels een brief van de gemeente ontvangen waarin excuses worden gemaakt over de onduidelijkheden die zijn ontstaan door eerdere brieven die werden verstuurd na het aannemen van de motie op 22 maart. “Het was de bedoeling snel te schakelen om meer duidelijkheid te geven over deze mogelijke locaties, omdat we met de Westlandse flexroute het tekort aan woningen vooral voor Westlandse jongeren, starter sen spoedzoekers willen verminderen”, aldus de gemeente. In de brief wordt vermeldt dat de ‘deellocatie’ Waellandweg/Poeldijkse weg verder wordt onderzocht en ‘gezien de ligging, de omgeving en de ontsluiting’ als kansrijk wordt ingeschat. 

Dat is volgens LPF en FvD niet in lijn met de motie uit maart. “Nu wordt er ineens gecommuniceerd over deellocaties, terwijl er in voorgaande communicatie rondom dit dossier nog nóóit gesproken is over deellocaties, maar altijd over deze drie locaties in zijn geheel.”

Op www.rodi.nl/westland is te lezen of de motie is aangenomen of niet. Dat was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend.