Afbeelding
(Foto: )

Lyra, Verburch en Maasdijk spelen promotieduels. HVC'10 moet degradatie zien af te wenden

Met nog één speelronde op het programma zijn de meeste beslissingen gevallen. Het voetbalseizoen 2022-2023 leverde deze regio bij de standaardteams één kampioen op. Bij SC Monster ging de vlag uit op sportpark Polanen.


Lyra, Verburch en Maasdijk gaan promotieduels spelen in de nacompetitie. Het programma wordt na dit weekeinde bekend als de eindstanden zijn opgemaakt.

Spanning bij HVC'10. Ook voor de Hoekse fusieclub krijgt het seizoen een verlenging, maar is handhaving van het huidige niveau de inzet.

Opluchting

Opluchting bij Honselersdijk, Naaldwijk, KMD en Quintus, dat zicht door eigen winst op de voorlaatste speeldag in veiligheid speelde.
Voor de beide vierdedivisionisten van de regio FC 's-Gravenzande en Westlandia (zo) stonden er geen belangen meer op het spel. Beide clubs verloren het laatste uitduel en kunnen dit weekeinde voor eigen aanhang proberen om met winst af te sluite na een voetbaljaargang waarin geen rol van betekenis kon worden gespeeld.

Topscorer

Met zijn twee treffers tegen Houtwijl verruimde topscorer Vince van der Knaap zijn voorsprong op Jordi van Maanen van SC Monster tot vier doelpunten. Verburch treft zaterdag op eigen veld regiogenoot Naaldwijk en SC Monster gaat op bezoek bij degradant sv Madestein.