Rodney van der Meijs.
Rodney van der Meijs. (Foto: Team Westland / Mark van Nierop)

Vrienden blijven doen we altijd

Team Westland gaat in de strijd tegen kanker, op woensdag 21 juni in Frankrijk de Col du Tourmalet beklimmen. De 130 deelnemers die deze dag fietsend, wandelend of hardlopend deze 2115 meter hoge mytische berg gaan beklimmen, hebben hiervoor allemaal een persoonlijke motivatie. Deze verhalen zijn te lezen op de website van Team Westland en een aantal in Het Hele Westland. Deze week aan het woord; Rodney van der Meijs.


"Mijn naam is Rodney van der Meijs. Ik ben 27 jaar en geboren en getogen in Monster.

Dit jaar ga ik voor de derde keer mee naar Frankrijk en voor de tweede keer als deelnemer.

Ik ben begonnen als verrassing voor mijn ouders, samen met het hele gezin. Mijn ouders gaan inmiddels als deelnemer en vrijwilliger al 5 jaar mee naar Frankrijk. Met de editie van 2021 in oktober, tweeënhalf jaar geleden, was het een bijzonder moment voor mijn ouders om er heen te gaan. Mijn broer heeft namelijk die verschrikkelijke ziekte kanker. Samen met mijn broer, zus en de kinderen van mijn zus zijn we naar Frankrijk gegaan zonder dat mijn ouders het wisten. Dat was een heel uniek en bijzonder moment en ook mijn eerste contact met Team Westland.

Jaren terug had ik het met vrienden - toen de vader van een goede maat overleed aan kanker - er al over dat we een keer de berg op wilden gaan fietsen. En dan heb ik nu zelf ook nog een extra persoonlijke reden om daarvoor naar Frankrijk te gaan. Ik vond het zo'n mooi moment in Frankrijk dat ik zeker ieder jaar zou willen strijden tegen kanker door de Col du Tourmalet fietsend en hardlopend te beklimmen.

Het gaat nu goed met mijn broer. Er zijn echter 3 maanden geleden wel uitzaaiingen geconstateerd, maar die zijn toen gelijk bestraald. Voor zover we het nu weten gaat het goed. Dat is een positief dingetje.

Vorig jaar had ik een keitje voor mijn broer, maar eigenlijk ook wel voor iedereen eigenlijk, met de tekst “vrienden blijven doen we altijd”. Ik denk dat je in goede en slechte tijden altijd een goede band moet houden met elkaar. Vandaar dat ik die tekst vorig jaar had bedacht voor mijn kei bij het Team Westland monument.

Met de “Jeugd van Team Westland” gaan we dit jaar met 40 jongeren mee naar Frankrijk. Dat is heel uniek en bijzonder. Vorig jaar ben ik met een paar vrienden een steeds grotere groep gaan creëren voor de jongeren. We zijn met z’n 6’en waarmee we echt het clubje de “Jeugd van Team Westland” hebben opgericht. Ik denk dat de groep, steeds groter kan worden met jeugd uit het Westland. 

Je ziet dat iedereen een eigen verhaal en motivatie heeft. Maar je komt er allemaal met hetzelfde doel. Dat vind ik heel bijzonder. Je maakt het met elkaar echt samen mee.

Dat vind ik prachtig. Want samen sta je sterk."

Afbeelding