Ontmoeten kun je als je er ruimte voor maakt.
Ontmoeten kun je als je er ruimte voor maakt. (Foto: PR)

Contact vinden en verbinden

Elkaar zien, elkaar spreken en contact maken. Dat zorgt voor verbinding. Op het moment dat je buiten bent, kom je met anderen in contact. Dat vraagt soms wat dapperheid, maar ook groeten is ontmoeten. Degene die je regelmatig groet, verlaagt de drempel voor een praatje. Dat praatje starten kun je zelf, maar soms met wat hulp van een ander, zoals WestlandOntmoet, dé vindplaats van ontmoetingsactiviteiten.

Ontmoeten kun je als je er ruimte voor maakt. Het gaat dan vooral om ruimte in je hoofd. Het ontmoeten van anderen zorgt er ook voor dat we even uit onze eigen omgeving zijn. Even uit huis, uit de omgeving of uit de situatie waarin we leven.

"Contact maken viel me niet mee. Omdat ik dat niet zo makkelijk doe, ging ik eigenlijk ook niet zo snel iets doen. Ik moest dan alleen of iemand vragen en zag dat allebei niet zo zitten." We spraken Geha die door het aanbod van activiteiten via WestlandOntmoet.nl een beeld kreeg van wat er allemaal wordt gedaan. "Ik kwam toevallig op de website WestlandOntmoet.nl en zag wat er in mijn omgeving allemaal te doen is. Na wat wikken en wegen ben ik naar een activiteit gegaan. Ik ging in mijn eentje. Er kwamen meer mensen in hun eentje, waardoor ik vrij makkelijk een praatje kon maken met iemand die ook alleen kwam."

Ik wil niet alleen

Het gevoel van niet alleen naar een activiteit willen gaan is een bekend signaal bij WestlandOntmoet. Bij de activiteiten op dé vindplaats van ontmoetingsactiviteiten in Westland is een extra formulier toegevoegd. Via dat formulier kunnen mensen aangeven wel naar een activiteit te willen, maar liever niet alleen. Met elkaar kijken we dan naar de mogelijkheden om toch eens bij de activiteit te gaan kijken.

Bijzonder contact

Geha was enthousiast over de ontmoetingsactiviteit. Toch werd ze verrast: "Het was gezellig en de tijd vloog voorbij. Tot mijn verbazing heb ik afgesproken de volgende keer weer te komen. Dat had ik vooraf niet gedacht. Ik zat naast iemand waar ik niet zo snel zelf op af zou stappen. Het was echt een verrassend leuk gespreken we hadden best wat overeenkomsten. We hebben afgesproken de volgende keer weer te gaan. Dan gaan we niet samen, maar we zijn daar wel allebei."

De activiteiten op WestlandOntmoet.nl stimuleren mensen te komen vanuit hun interesse. Tijdens de ontmoetingsactiviteit maak je contact met elkaar. Er is een gedeelde interesse en vaak kom je erachter dat er meer is dat je verbindt.

Organiseer jij ook iets? Laat het weten!

Er gebeurt ontzettend veel in Westland. Meld op WestlandOntmoet.nl je ontmoetingsactiviteit aan en laat anderen weten door het aan te melden. Dan geven we er in aanloop naar de Week van de Ontmoeting van 21 september tot en met 1 oktober extra aandacht aan. Vind contact en verbind!


WestlandOntmoet

Op dé vindplaats voor ontmoetingen (www.WestlandOntmoet.nl) staan vele mogelijkheden om een activiteit te ondernemen en anderen te ontmoeten. Ontmoeten met een glimlach, dat is wat WestlandOntmoet inwoners alle weken van het jaar gunt!

Help mee de agenda te vullen

Door activiteiten aan te melden op WestlandOntmoet.nl, brengen we het complete aanbod van ontmoetingen in beeld, voor iedereen. Meld daarom zo snel mogelijk jouw activiteiten aan. Neem contact op met info@WestlandOntmoet.nl om eenvoudig in één keer meer activiteiten te laten plaatsen in de agenda.

Afbeelding