De winkel aan de Noordvliet
De winkel aan de Noordvliet (Foto: Keizerrijk)

Boekhandel Het Keizerrijk stopt ermee

Boekhandel Het Keizerrijk aan de Noordvliet in Maassluis houdt op te bestaan. Met pijn in zijn hart heeft eigenaar Onno Huiberts het besluit genomen om te stoppen met ‘Het Keizerrijk’.

Boekenliefhebbers in Maassluis en de wijde omgeving zullen het heel jammer vinden dat ‘Het Keizerrijk’ dicht gaat. 

Daling omzet

Huiberts heeft de boekhandel bijna vijf jaar met heel veel plezier gerund, maar door daling van de omzet wordt het steeds lastiger om het financiële plaatje rond te krijgen.

De (boeken-)wereld is in sneltreinvaart veranderd. Naast dat er minder wordt gelezen, worden er meer boeken via internet gekocht. Ook is de verkoop van e-books een hindernis. Hoewel de verkoop van boeken in coronatijd licht steeg, is de laatste maanden weer een daling ingezet. Huiberts moet naar de toekomst kijken en kan niet anders dan beslissen om te stoppen. “Ik zal de contacten met de klanten ontzettend missen.”

Op donderdag 25 mei start de opheffingsuitverkoop die duurt tot de winkel op zaterdag 24 juni (na de door ‘Het Keizerrijk’ georganiseerde Maassluise Boeken- en Platenmarkt) definitief de deuren sluit.

Uitverkoop

Tegen die tijd hoopt Onno de voorraad verkocht te hebben en een lege winkel te kunnen achterlaten. Voor de boekenliefhebber zijn er heel veel mooie titels te vinden die vanaf 25 mei voor de helft van de prijs verkocht worden.