Tom van Veen lijkt op weg naar 3-1, maar succes blijft uit door handelend optreden van doelman Robert Jan Kuipers. (Foto: Koos Ophorst)

André Lourens laat trots een eersteklasser achter

De belangen waren voor beide ploegen groot op De Strijphorst. Door de versterkte degradatie regeling vanwege de nieuwe voetbalpyramide was winst voor beide ploegen noodzakelijk om uit de degradatiezorgen te blijven. SV Honselersdijk knokte zich helemaal leeg tegen SV Den Hoorn en kon de verkregen 2-1 voorsprong in de 2e helft vasthouden door als een TEAM te presteren.

SV Den Hoorn begon heel sterk aan de wedstrijd. Het duel was voor SV Den Hoorn een van de laatste kansen om zich definitief veilig te spelen. De ploeg van interim-trainer Oscar Laguna Burgos zette gelijk druk op de verdediging van SV Honselersdijk. SV Den Hoorn had dan ook in het eerste deel veel balbezit, terwijl het elftal van André Lourens slordig oogde en de bal niet in de ploeg wist te houden. Het was al snel duidelijk dat het geen eenvoudige middag zou worden.

De eerste kansjes waren dan ook voor SV Den Hoorn. In de vijfde minuut was het Donny Slot die na een slordige pass in de Dijkse verdediging de bal onderschepte en keeper Quinten van der Helm in de korte hoek probeerde te verschalken. Van der Helm was op zijn hoede. In de tiende minuut was het weer Donny Slot die de Dijkse verdediging te kijk zette en alleen voor keeper Quinten van der Helm maar net naast schoot. SV Honselersdijk was dus gewaarschuwd, maar kon nog niet veel uitrichten tegen de sterke verdediging van SV Den Hoorn. Rond de twintigste minuut verraste Quinten van der Helm de verdediging van SV Den Hoorn. De bal werd op links goed opgepakt door Steyn de Bruijn en hij bracht de bal voor het doel, waar Brian Valstar de bal tegen de onderkant van de lat kopte. De rebound was voor de naar SC Monster vertrekkende Youri Riepe, die de bal onberispelijk hard binnen schoot: 1-0. Een onverwachte voorsprong en ietwat tegen de verhouding in.

De tweede helft was maar net begonnen of Nigel Hendriks moest zich door een blessure laten vervangen door Michel van Giesen. Net buiten het strafschopgebied gaf Joey Valstar een vervolg aan een vrije trap en haalde hard uit. Keeper Robert Jan Kuipers liet de bal door zijn handen glippen en dat betekende 2-0. Gelijk na de aftrap lag de bal jammer genoeg aan de andere kant er in. Uit een hoge voorzet was er miscommunicatie tussen keeper Quinten van der Helm en Michel van Giesen. Hier profiteerde Donny Slot van door de bal, die terug kwam van onderkant lat, binnen te schieten: 2-1. Het laatste fluitsignaal leverde treurnis op bij SV Den Hoorn en een jubelsteming bij de thuisclub.