Kopzorgen voor Piet en Henk Boon nu HVC'10 door de 0-4 nederlaag tegen Berkel is verooordeeld tot het spelen van nacoompetitie voor handhaving. (Foto: Danny Ploegaert)

Extra duels voor HVC'10 om klus alsnog te klaren

Na de wedstrijd van voige week tegen CION schalde nog de loftrompet voor HVC’10, maar na de beslissende thuiswedstrijd tegen Berkel was het treurnis troef aan de Rondgang. Er werd met 0-4 verloren, waardoor HVC'10 is verooordeeld tot het spelen van nacompetitie voor handhaving.

De doelman van Berkel had geen enkele redddig van betekenis nodig om  zijn domein schoon te houden. De sterkhouders van de Hoekse club lieten het volledig afweten (Reurink, Slutskyy, Kay van den Bos, Van Oosten) en gaven niet thuis. Trainer Piet Boon kreeg ook de afmedling van aanvoerder Michael van den Bos, die met een blessure op de bank begon. Spits Rico Sterrenberg genoot van een vakantie.

Berkel begon veel fanatieker aan de wedstrijd, maar kon ook nauwelijks kansen scheppen. Eén was er voor de gele aanvallers, toen na slordig balverlies van Reurink Vincent van Hoogervorst alleen op Khalid el Menkouzi kon doorlopen, omdat er door drie aanvallers niet werd terug verdedigd. Het had gewoon een doelpunt moeten zijn, maar Van Hoogervorst schoot gehaast net naast. Eén minuut voor de rust zou een volgend Berkels schot ook naast zijn gegaan, maar centrale verdediger Len van Ooijen veranderde de bal van richting en El Menkouzi was geslagen: 0-1. Een slechter moment kon je niet treffen. Het overkwam Van Ooijen in de tweede helft van de competitie al drie keer.

Bij het zien van deze wedstrijd kon je je als thuissupporter niet voorstellen dat hier tweedeklassers aan het werk waren. Maar Berkel had na rust toch weer snel de overhand gekregen. Eerst miste Vincent Hoogervorst nog een voorzet van rechts op een haar na, maar een paar minuten later knalde hij wel keihard de 0-2 binnen. Langs de kant voelde men al dat dit de Hoekse genadeklap was. Alle thuiskoppen gingen hangen en de frustratie voor de wanprestatie kostte twee spelers ook nog geel: Dave Kram en invaller Dylan Bogaards.
Simpel en dwars door het centrum lopend verhoogden Emiel van der Breggen en Roy Visser de stand naar 0-4. Gezien de andere uitslagen in 2E betekende de 0-4 nederlaag dat HVC'10 op de negende plaats eindigt en dus de zware nacompetitie wacht. FC Skillz is de terechte kampioen en HMSH, Full Speed en Concordia degraderen naar de derde klas. Wilhelmus, CWO en HVC'10 spelen nacompetitie.