Westlandse brouwers Marty Olsthoorn (l.) en Ad Zwinkels presenteren de 'ZWOL Goed Te Doen'.
Westlandse brouwers Marty Olsthoorn (l.) en Ad Zwinkels presenteren de 'ZWOL Goed Te Doen'. (Foto: PR)

ZWOL introduceert hun quadrupel

Ad Zwinkels en Marty Olsthoorn van de Westlandse brouwerij ZWOL introduceren weer een nieuw bier. Dit keer gaat het om de quadrupel 'Goed te doen' die op 13 mei gepresenteerd wordt.

“Met 12% alcohol mag je de ZWOL quadrupel met recht de wijn-onder-de-bieren noemen,” vertelt Ad Zwinkels. “Voor dit bier ga je lekker zitten en geniet je van iedere slok.” Pas nadat geconsulteerde professionele biersommeliers het Westlandse recept minstens net zo goed vonden als de quadrupels van befaamde brouwerijen als La Trappe, Rochefort, Hertog Jan of St. Bernardus, was de brouwer uit ’s-Gravenzande tevreden. “Een bijzondere combinatie van speciale moutsoorten en kruiden geeft het bier een unieke smaak.”

De naam voor het bier werd geboren tijdens de vele proefsessies die de brouwers voor hun andere Westlandse bieren hielden. "Het valt ons op dat wanneer nuchtere Westlanders ergens écht enthousiast over zijn, het best mogelijke compliment ‘Goed te doen!' is,” aldus Marty Olsthoorn. "Vandaar dat we deze naam hebben gekozen voor ons beste bier.”

De ZWOL Goed Te Doen is vanaf 13 mei verkrijgbaar bij vrijwel alle Westlandse slijterijen en veel Westlandse horeca. De officiële introductie is op zaterdag 13 mei om 15.00 bij Hotel Restaurant Inn Naeldwyk aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Westlandse bierliefhebbers zijn uitgenodigd om het bier daar als eerste te komen proeven.

Ad en Marty begonnen brouwerij ZWOL eind 2021. Anderhalf jaar verder heeft de Westlandse brouwerij nu zes verschillende speciaalbieren op de markt.