Rond internationale vrouwendag, 8 maart, zijn in Den Haag allerlei evenementen.
Rond internationale vrouwendag, 8 maart, zijn in Den Haag allerlei evenementen. (Foto: Pixabay)

Week lang Haagse Vrouwendagen: debat, lezing, film en uitreiking Kartiniprijs

De Haagse Vrouwendagen zijn van 6 tot en met 12 maart. Deze week wordt georganiseerd in het kader van Internationale Vrouwendag, woensdag 8 maart. Er is in die week van alles te doen.

Haagse organisaties organiseren diverse evenementen, waaronder lezingen, filmavonden, talkshows, spoken word en theater. Het overzicht staat op haagsevrouwendagen.nl.
Ook organiseert de gemeente een aantal gratis evenementen. Zo verzorgt schrijfster Ragna Heidweiller woensdag 8 maart bij de Haagse Campus de Ria Sikkens-lezing. Ze geeft een lezing naar aanleiding van haar boek ‘In voor- en tegenspoed, maar alleen als jij de afwas doet’.

Op donderdagavond 9 maart draait de film ‘Woman' bij Pathé Buitenhof. Een intiem en inspirerend portret van tweeduizend vrouwen uit vijftig verschillende landen. De film start om 19.00 uur, waarna er een nagesprek plaatsvindt.

Zaterdag 11 maart staat in het teken van het Haagse Vrouwendagen Debat en de uitreiking van de Kartiniprijs, beide evenementen vinden plaats bij Podium B in de Centrale Bibliotheek. Het debat start om 15.30 uur en wordt geleid door Hasna el Maroudi. Het debat is niet alleen te bezoeken, maar ook live te zien via de website van de Haagse Vrouwendagen. Dit geldt ook voor de uitreiking van de Kartiniprijs. Deze prijs wordt vanaf 21.00 uur uitgereikt bij Podium B in de Centrale Bibliotheek. Presentatrice Jessica Mendels gaat onder andere in gesprek met de genomineerden, jury en de winnares van vorig jaar. De Haagse zangeres Desray treedt op. Aanmelden kan via www.haagsevrouwendagen.nl.