Felle duels worden op sportieve wijze uitgevochten
Felle duels worden op sportieve wijze uitgevochten (Foto: Marcel Verstraten)

S.V. Loosduinen wint met enig fortuin van RKSV Vredenburg

S.V. Loosduinen en RKSV Vredenburch uit Rijswijk maakten er afgelopen weekend een boeiend gevecht. Loosduinen kwam als gelukkige winnaar uit de strijd.

Door Jan Tazelaar

Met Tyrone Plas in de basis na maanden van blessureleed, werd al in de eerste minuut van de wedstrijd een kopbal afgevuurd op de Vredenburch-keeper, maar dat leidde tot niets. Het eerste wapenfeit daarna was een vrije trap voor Loosduinen na het onderuit schoffelen van Tom Vrieling, maar het schot van Mike Lunenburg smoorde in de muur.

Vredenburch heeft een zeer fitte ploeg met goede voetballers, maar heeft de pech dat de afwerkingen bepaald niet succesvol zijn. Na twee belangrijke reddingen van doelman Pieter Blanken en een kans van Bart Ruwaard kreeg Loosduinen halverwege de eerste helft een veelbesproken penalty. Bij een misverstand tussen een verdediger en de keeper kon Ruwaard de bal oppikken en alleen op de keeper afgaan. Met de moed der wanhoop wierp deze keeper zich voor de benen van Ruwaard die daar 'dankbaar' gebruik van maakte. De door de goed leidende, stoïcijnse scheidsrechter Den Hertog gegeven penalty was dus niet terecht. Het schot van Tom Vrieling werd in eerste instantie nog gekeerd maar de rebound was wel raak. Vier minuten later kwam Vredenburch bij een snelle uitbraak en een mooie combinatie verdiend op de gelijkmaker. Vanaf dit moment was Vredenburch duidelijk de bovenliggende ploeg met goed verzorgd veldvoetbal, maar zoals eerder gememoreerd slechte afwerkingen. Vlak voor rust veronderstelde een Vredenburch-verdediger dat de bal achter zou gaan. De hardwerkende Tyrone Plas dacht daar anders over. Hij pikte de bal net voor de lijn op en zijn pass op Tom Vrieling werd doeltreffend afgerond: 2-1.

Na rust volgde een turbulente fase die Loosduinen met het nodige geluk overleefde. Paal en lat waren de redders. Met een aanzienlijk beter Vredenburch waren de kansen vreemd genoeg toch voor Loosduinen. De beste kans was in de tweede helft voor Bart Ruwaard. Na een voortreffelijke dieptepass van Tico Eckhardt kwam hij alleen voor de keeper. Zijn lob ging net over. Er was veel dreiging van Vredenburch, maar het leverde de Rijswijkse voetballers geen doelpunten op. De wedstrijd werd zonder veel hoogtepunten uitgespeeld. Er was nog wel een mooie combinatie van Loosduinen die onterecht werd afgeblazen wegens vermeend buitenspel. De wissel van de moegestreden Tyrone Plas die kan terugzien op een geslaagde rentree, de blessure van Bart Ruwaard, de invalbeurten van Dave Blok, Bram Ruwaard en Simon Verbruggen gingen vooraf aan het laatste fluitsignaal. S.V. Loosduinen kon de drie punten met enig fortuin in de zak steken. Daar waar Loosduinen in de wedstrijd tegen DUNO onverdiend de punten moest inleveren werden die nu onverdiend aan het totaalresultaat toegevoegd. Volgende week is de uitwedstrijd tegen laagvlieger Semper Altius.