De spelers van GDA vieren de 0-1 die net gescoord is door Jeroen Mantel.
De spelers van GDA vieren de 0-1 die net gescoord is door Jeroen Mantel. (Foto: Berry Heemskerk)

GDA wint van DUNO en stijgt op de ranglijst naar derde plek

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen directe concurrent DUNO op het programma. De wedstrijd werd op Madestein gespeeld omdat eerder dit seizoen de thuiswedstrijd bij DUNO werd gespeeld. Dit vanwege het 100-jarig jubileum van GDA en het feest dat die dag nog op het terrein van GDA werd gehouden. 

Door Bon van Gaalen

Beide ploegen willen de aansluiting bovenin houden en GDA staat er in de tweede periode goed voor. De wedstrijd begon om 17.00 uur met veel publiek. GDA nam direct het heft in handen. Er werd geconcentreerd opgebouwd en met goed combinatievoetbal werd DUNO in de eerste 25 minuten onder druk gezet. DUNO probeerde hier dan wel onderuit te voetballen maar GDA was fel en kwam dan al weer gauw in balbezit. Nick Selier en Frans Tettero verdeelden het spel goed vanaf het middenveld. De vleugelaanvallers Bradley Schoemaker en Noa Schoenmaker werden veelvuldig aan het werk gezet om via de flanken gevaarlijk te worden. GDA was dan veel in balbezit maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet. DUNO hield zich staande en de doelpogingen smoorden in het drukke zestienmetergebied. Jeroen Mantel en Frans Tettero probeerden het allebei met een afstandsschot, maar de keeper van DUNO keerde deze bekwaam. Dennis Heemskerk kon uit twee corners twee keer op het doel koppen maar wist het net niet te vinden. 

GDA had het betere van het spel maar was voorin slordig

DUNO was in de eerste helft slechts één keer gevaarlijk toen Arnout Ooijevaar, die overigens voortreffelijk speelde, zich verslikte in een bal en DUNO ineens op het doel van GDA kon schieten. Doelman Alessandro Visser raakte niet van de wijs en stopte deze inzet. GDA had dan wel het betere spel maar was vooral voorin slordig waardoor beide teams de rust ingingen met 0-0.

Tandje bij

Na rust paste DUNO zijn spel aan waardoor GDA moeite had om het spel van de eerste helft voort te zetten. De opbouw van achteruit was nu moeilijker en de middenvelders van GDA waren minder goed bereikbaar. Het spel golfde nu wat meer op en neer maar beide ploegen hadden moeite om echte kansen te creëren. GDA-trainer Robin den Dulk wisselde Bradley Schoemaker voor Michael van Zwam. Misschien dat zijn snelheid voor meer dreiging kon gaan zorgen. GDA schakelde een tandje bij en kreeg weer iets meer de overhand. In de 75e minuut bereikte Arnout Ooijevaar met een mooie breedtepass Justin Schoenmaker die op zijn beurt Michael van Zwam kon lanceren. Van Zwam liet zijn directe tegenstander achter zich en bereikte met zijn lage voorzet de inlopende Jeroen Mantel die de bal onberispelijk binnen schoot, 0-1. DUNO moest nu echt aan de bak. Ondanks de nodige wissels kon DUNO nog steeds niet gevaarlijk worden. De achterhoede onder leiding van Dennis Lubout hield stand. Bij GDA kwam Diego Gregorio er in voor Jason van Oostrom en Jordy Taal verving Jeroen Mantel. DUNO ging één op één spelen maar kon geen potten breken. 

Derde plek

GDA staat door de winst op DUNO nu op de derde plaats. Volgende week speelt GDA thuis om 14.30 uur tegen VCS.