Koningin Julianaschool en De Kameleon winnen schoolvoetbaltoernooi

De finales van het Unicum-Westlands schoolvoetbaltoernooi werden woensdag 19 april onder goede weersomstandigheden afgewerkt. Zestien jongensteams en acht meisjesteams streden om het Westlands schoolvoetbalkampioenschap. De organisatie was in handen van vv Maasdijk. De club had zelfs gezorgd voor twaalf scheidsrechters.

Bij de meisjes ging de finale tussen de Blinkerd uit Monster en de Koningin Julianaschool uit De Lier. Het bleef lange tijd 0-0, zodat de penalty’s lonkten, maar een fraai doelpunt van de Lierse school besliste uiteindelijk wie de winnaar werd.

De Blinkerd uit Monster haalde ook de finale bij de jongens. Tegenstander was De Kameleon uit ‘s-Gravenzande. Het werd een echt (sportief) voetbalgevecht tussen spelers van SC Monster en die van de FC ’s-Gravenzande. Voor rust nam De Blinkerd een 2-1 voorsprong door twee fraaie afstandsschoten, maar na de rust kwam De Kameleon terug met twee doelpunten en dus een 3-2 overwinning.

Behalve een flinke beker, de grote wisselbeker en fraaie medailles voor de spelers kregen de beide winnende teams van hoofdsponsor Unicum een uitnodiging om bij Restaurant Elzenhagen te komen eten. Ook worden de winnende teams verwacht bij de regiofinale die dit jaar op woensdag 17 mei bij Westlandia in Naaldwijk wordt verspeeld.