Bij Bank voor de Klas delen financieel experts hun kennis over omgaan met geld met kinderen.
Bij Bank voor de Klas delen financieel experts hun kennis over omgaan met geld met kinderen. (Foto: PR)

Bank voor de Klas bij De Kameleon

Eind maart hebben Niels van der Meer en Sietske de Vries van RegioBank bij De Vries Verzekeringen uit Monster een gastles gegeven aan basisschool De Kameleon in ’s-Gravenzande. “Tijdens de gastles hebben wij de Cash Quiz met de kinderen gespeeld,” vertelt Niels van der Meer. “De Cash Quiz is een educatief spel en een leuke aanleiding voor een gesprek met de klas."

Financiële vaardigheden zijn essentieel om mee te doen in onze samenleving. De samenleving stelt steeds hogere eisen aan de financiële vaardigheden van burgers. "Veel ouders vinden het ingewikkeld om hun kinderen financieel op te voeden. Het gevolg is dat kinderen onvoldoende financiële vaardigheden vanuit huis meekrijgen."

Bankmedewerkers vinden het belangrijk hun expertise op het gebied van verstandig omgaan met geld te delen met kinderen. Niels: “Kinderen die op jonge leeftijd met geld leren omgaan, krijgen later minder vaak financiële problemen. Financiële opvoeding is ontzettend belangrijk, maar ook ingewikkeld. Daarom helpen wij graag met onze gastles Bank voor de Klas."

Bank voor de klas is een platform voor financiële educatie. Sinds 2010 zetten 16 Nederlandse banken zich gezamenlijk in om kinderen van 10 tot 18 jaar voor te bereiden op financiële zelfstandigheid door het aanleren van financiële vaardigheden. Dit doen zij middels speciaal ontwikkelde lesprogramma’s en interactieve gastlessen voor het basisonderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het voortgezet onderwijs. Het krijgen van (gast)lessen helpt kinderen bij het veilig en zelfstandig beheren van hun bankzaken. Voor meer informatie: bankvoordeklas.nl.