Westlandse Kunst- en Atelierroute

Westlands Kunstenaarscol-lectief WIT organiseert voor de achtste keer in Westland op zaterdag 6 en zondag 7 mei tussen 11.00 en 17.00 uur de Westlandse kunst- en atelierroute in Naaldwijk, ’s-Gravenzande, Monster en Poeldijk. De kunstroute wordt om de twee jaar door WIT georganiseerd en zou eindelijk weer in mei 2022 plaatsvinden.

Helaas gooide corona roet in het eten zodat de kunstroute nu op bovengenoemde datum en jaar gerealiseerd wordt.


WIT heeft 60 beeldend kunstenaars en gevorderde amateurs uitgenodigd die op 35 locaties of in hun eigen atelier hun kunstwerken laten zien aan belangstellenden. Door de grote verscheidenheid aan deelnemers is er een breed aanbod aan onderwerpen, vormgeving en technieken. Om een paar variaties te noemen: portretten, fotografie, objecten in 3D, abstract en figuratief werk, keramiek en collages. Maar ook: kleuretsen, airbrush, ruimtelijke installaties, modelschilderingen en surrealistisch werk. U zult uw ogen uitkijken. Via de media wordt er veel aandacht besteed aan deze Westlandse culturele manifestatie. Er worden ruim 4000 kleurenfolders gedrukt en gratis verspreid met daarin de route, de naam van de kunstenaar en op welke locatie zijn of haar werk te zien is.


Op een aantal locaties kunnen bezoekers genieten van muzikanten en lezen schrijvers en dichters voor uit eigen werk. Dit jaar worden er een aantal nieuwe ateliers en locaties aan de route toegevoegd. U kunt alle informatie bekijken op onze website: www.kunstenatelierroute.nl