Afbeelding
(Foto: gemeente Den Haag)

Een en al Loosduinen

Uiteraard is Loosduinen elke dag onderdeel van mijn leven, als bewoner van ons mooie stadsdeel kan dat niet anders. En wil ik dat niet anders. Maar de afgelopen twee weken was het wel echt Loosduinen wat de klok sloeg zeg. En hoe.
We begonnen op 9 mei met een bezoek van het complete college, in strandpaviljoen The Beachhouse op Kijkduin. Wat een inspirerende avond. Een overvolle zaal en alle ruimte voor vragen. Aan de burgemeester en al mijn collega wethouders. Nou, die hebben het geweten dat ze in Loosduinen waren hoor. Vragen van allerlei soort vlogen voorbij. Eén van de verhalen die we daar hoorden, was het verhaal van Kaya Bokhari. Over hoe zij is opgegroeid in Loosduinen, maar vooral over hoe zij nu in staat is om mensen in beweging te krijgen. Zo mooi te horen hoe zij nu als jeugdsportwerker bezig is.
Het cadeautje in de goodybag aan het einde van de avond was ook een fijne verrassing. Iedereen kreeg het op 5 mei gepresenteerde Loosduinse Kookboek getiteld “Recepten voor een goed thuisgevoel in Loosduinen!”, met daarin allerlei recepten van inwoners uit Loosduinen. Dit boekje krijgen nieuwe inwoners van ons stadsdeel voortaan ook en viel volgens mij in goede aarde bij alle bezoekers.

Tentoonstelling

Vorige week maandag kwam Loosduinen ook nog eens naar mijn werkplek toe, naar het Atrium in het stadhuis aan ’t Spui. Daar is namelijk de komende tijd een fototentoonstelling te zien over 100 jaar Loosduinen en de start van de viering van 100 jaar Loosduinen. Kom vooral eens kijken in de speciaal ingerichte kas of krijg een tipje van de sluier mee via https://atriumcityhall.nl/agenda/tentoonstelling-loosduinen-100-jaar-bij-den-haag/.

Vorige week mocht ik in aanvulling hierop ook nog eens een nieuwe speeltuin openen aan het Mecklenburgplein, waar kinderen zelf hebben mogen meedenken over de nieuwe inrichting. De blije gezichten hier spatten van het scherm af, met een zonnetje erbij waren we allemaal enorm in ons element. Een prachtige Loosduinen tweeweekse dus, van mij mag het elke week zo zijn.

Hilbert Bredemeijer

Stadsdeelwethouder Loosduinen