Spannend moment voor het doel. (Foto: Marcel Verstraten)

ODB veilig dankzij matig spel S.V. Loosduinen

Het vlaggenschip van S.V. Loosduinen zette afgelopen zaterdagmiddag een matige prestatie neer. Dat kwam ODB niet slecht uit!

Door Jan Tazelaar

Het spel was slecht, maar de omstandigheden waren echter uitstekend. Er waren veel toeschouwers en er heerste een goed sfeertje. Loosduinen miste Pieter Blanken, maar ook Mike Lunenburg was afwezig. Bart Ruwaard was niet fit genoeg om in de basis te starten. Koen Rienstra en Angelo Holt stonden dit keer in de basis. Het eerste wapenfeit was voor Loosduinen. Kris Flinterman schoot maar net over, maar enkele minuten later was het al 1-0 voor ODB. Een aanval over rechts mondde uit in een strakke voorzet waaruit de volledig vrijgelaten aanvaller van ODB heel gemakkelijk kon scoren. Een minuutje later was het bijna 2-0 toen er bij een corner niet werd ingegrepen. In de laatste fase van het eerste speelkwartier onderscheidde keeper Chesley de Bruin zich met een drietal fraaie reddingen. De eerste was een schot van de spits van ODB die hij uit z’n doel ranselde, de tweede een wanhoopsredding met de voet en de derde werd gekeerd met het topje van z’n rechterhand. Hierna twee kansjes voor Loosduinen: Tom Vrieling schoot net voor langs en Gert Jan Heerema vuurde een schot af dat maar net over ging. Toch, enigszins tegen de verhouding in, viel de gelijkmaker. Kris Flinterman speelde Tom Vrieling in de diepte aan, die zich door de ODB-defensie frommelde. De bal belandde voor de voeten van Tyrone Plas die van dichtbij kon scoren.

De thuisploeg kwam in de eerste helft verdiend op voorsprong. Het zag er verdedigend weer niet goed uit bij Loosduinen, hoewel de 2-1 wel een echte spitsengoal was. Op goede moment voor je tegenstander komen en in één keer tegendraads onhoudbaar scoren. Vlak voor rust nog een wissel: de geblesseerde Kris Flinterman werd vervangen door Daan Keijzer. En Angelo Holt kreeg terecht een gele kaart na een pittige overtreding. Over de tweede helft met vervangingen van Angelo Holt en Dylan Krens door respectievelijk Bart Ruwaard en Nick Voorham, valt niet veel te zeggen. ODB bleef bovenliggend maar kon de vele kansen niet benutten mede door goed keeperswerk van Chesley de Bruin. Loosduinen stelde daar een vrije trap van Damian van der Horst tegenover die overigens maar net over ging. Tom Vrieling werd nog vervangen door Bram Ruwaard en na het laatste fluitsignaal kon ODB feest gaan vieren, want door deze overwinning speelden zij zich veilig. Loosduinen zakt nu naar een negende plaats in de competitie en is moreel verplicht om aanstaande zaterdag in de laatste competitiewedstrijd tegen Erasmus zich te revancheren en terug te keren naar de zesde plek. Het vierde elftal van Loosduinen kan diezelfde zaterdag thuis tegen medekoploper Honselersdijk kampioen worden.