Inzameling kinderfietsen

De gemeente zamelt tot en met 30 juni gebruikte kinderfietsen in voor het Kinderfietsenplan van de ANWB. De fietsen kunnen worden ingeleverd bij 1 van de 11 inzamelpunten in Den Haag. Kijk voor adressen op www.denhaagfietst.nl. Alle soorten fietsen met wielmaten tot en met 28 inch zijn welkom. Stichting Leren Doen knapt de fietsen op. Daarna gaan ze via basisscholen naar kinderen waarvan de ouders geen geld hebben om een fiets voor hun kind te kopen. Middelbare scholieren kunnen een fiets aanvragen bij Stichting Leergeld.

Welk project verdient de Piet Vink-prijs?

Vrijwilligersprojecten of -initiatieven waarbij bewoners zijn betrokken, kunnen in aanmerking komen voor de Piet Vink-prijs. De Vereniging van Oud-Gemeenteraadsleden van Den Haag reikt jaarlijks deze prijs, vernoemd naar de voormalige Haagse wethouder Piet Vink (1927-2002), uit. Het winnende project ontvangt 4.500 euro. Aanmelden van een project of initiatief kan tot 19 september. Dit kan bij de Vereniging van Oud-Gemeenteraadsleden p/a Griffie Gemeenteraad, Postbus 19157; 2500 CD Den Haag t.a.v. Mw. J. van der Salm. Of per e-mail: jolanda.vandersalm@denhaag.nl

Boompje in ruil voor grofvuil

Wie op 26 of 27 mei zijn overtollige spullen naar één van de afvalbrengstations brengt, ontvangt in ruil daarvoor - zo lang de voorraad strekt - een appelboompje. Wie in stadsdeel Loosduinen woont, kan het afval brengen naar De Werf 13.


NL-Alert testbericht

De overheid zendt op maandag 5 juni rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. De ontvanger van het bericht hoeft dus niets te doen. De overheid waarschuwt tijdens noodsituaties via NL-Alert, zoals een grote brand of overstroming. Inmiddels ontvangen 9 op de 10 Zuid-Hollanders van 12 jaar en ouder het NL-Alert testbericht. De testberichten worden op de eerste maandag in juni en december uitgezonden. Let op: NL-Alert kan hard klinken als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt.