Cees Voorberg (links) van Voorberg Schoenen en Hans Prins van Stichting Avavieren bij een goede investering. Deze fiets van Avavieren biedt mensen in een rolstoel de gelegenheid om, samen met een begeleider, te genieten van het mooie Westland
Cees Voorberg (links) van Voorberg Schoenen en Hans Prins van Stichting Avavieren bij een goede investering. Deze fiets van Avavieren biedt mensen in een rolstoel de gelegenheid om, samen met een begeleider, te genieten van het mooie Westland (Foto: PR)

Voorberg wandeling wordt weer feestje

“Het gaat vooral om de gezelligheid”. Kort en krachtig geeft Cees Voorberg van Voorberg Schoenen en podotherapie in de Langestraat de intentie aan van de inmiddels een begrip geworden Voorberg wandeling, die plaats gaat vinden op zaterdag 11 februari. Inschrijven kost 10 euro en kan in de winkel en via een QR-code op flyers die in de winkel worden uitgedeeld. Ook op de site van Voorberg is de QR-code te vinden. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Avavieren van Hans en Elly Prins.

In het inschrijfgeld inbegrepen zit de nodige versterking van de inwendige mens. Tijdens een tussenstop op de gezellige locatie van Eenden Tours Westland bijvoorbeeld, krijgen de wandelaars heerlijke erwtensoep. Ook koffie en glühwein ontbreken niet. “Het moet een feestje zijn”, aldus Cees. “Het aangename wordt op deze manier met het nuttige verenigd, want mensen zien deze wandeling ook als een training voor bijvoorbeeld de Vierdaagse”.

Prijsvraag

Er kan gelopen worden over de afstanden 10-15 kilometer met als starttijd 10-11 uur, en 20-25 kilometer waarvoor tussen 9 en 10 uur gestart kan worden. Cees: “De route loopt altijd naar een andere plek en vanuit een andere kant van ’s-Gravenzande. Dit keer wordt er gelopen richting Naaldwijk. De route wordt voorzien van pijlen, maar men krijgt er sowieso een mee op papier”. Bij terugkomst kunnen de wandelaars nog deelnemen aan een prijsvraag. Tijdens een rondje door de winkel dienen vijf vragen te worden beantwoord. Goede antwoorden leveren mooie prijzen als wandelschoenen, sokken of een rugzak op. Vertegenwoordigers van wandelschoenen merken zijn die dag aanwezig om de nodige informatie te verschaffen over wandelschoeisel.

"Het is weer even opstarten na Corona, maar we rekenen weer op een grote opkomst”.