Taart vanwege het prima inspectierapport.
Taart vanwege het prima inspectierapport. (Foto: INOVA)

INOVA krijgt dikke voldoende van inspectie

Onderwijsinspectie: “We zijn onder de indruk van hoe vernieuwend INOVA is.”

Op 19 januari is de onderwijsinspectie bij INOVA geweest voor het kwaliteitsonderzoek. Na al die jaren heel hard werken, innoveren, investeren in het nieuwe onderwijs en de nieuwe school zijn de complimenten van de inspectie een mooie erkenning en pluim.

De kwaliteit van INOVA is beoordeeld met een dikke voldoende. "De school kan doorbouwen op wat tot nu toe is neergezet. Daar mogen de leerlingen, het team en de ouders trots op zijn! Een school die het niet alleen aandurft om innovatief te worden, maar ook door te pakken. De veiligheid staat hoog in het vaandel, maar het vertrouwen van en samenwerking met ouders en omgeving is net zo belangrijk. Teamwork makes the dream work", aldus het inspectierappoirt.

De inspecteurs die in de klassen zijn wezen kijken en met leerlingen, ouders, het team, directie en bestuur hebben gesproken, hebben een leuke dag gehad en kwamen enthousiast terug: "Jullie vernieuwend (project)onderwijs is geslaagd en spelend leren vinden de leerlingen het leukst. We zien blije leerlingen die zich in een leerrijke omgeving kunnen ontwikkelen en zich op hun plaats voelen door een veilig schoolklimaat. "Ga het vieren met elkaar en verstevig alles wat jullie hebben neergezet."

Natuurlijk is er taart gegeten en is het team in het zonnetje gezet. Vol energie bouwt de school door, want alle ingrediënten zijn er om INOVA verder te ontwikkelen.