Afbeelding
(Foto: )

Stichting energie Fonds ondersteunt initiatieven

Vanaf 1 juni zal de Stichting energie Fonds (SeF) operationeel zijn. Vanaf die datum kunnen mensen en instellingen ideeën inzenden welke in het belang zijn van Hoek van Holland.

Het gaat dan om ideeën waar Hoek van Holland voordeel aan heeft op het gebied van milieu, natuur en duurzaamheid en dan vooral in of rond de Oranjepolder. "Niet alle ideeën komen in aanmerking, daar er ook projecten die in de buurt komen van dit doel wellicht passend kunnen worden geacht. Een voorbeeld daarvan is “Kunst in de Bonnenpolder” welke voor de oprichting van de Stichting al is gefinancierd. Terwijl de Bonnenpolder niet de Oranjepolder is en kunst niet past in het lijstje milieu, natuur en duurzaamheid", aldus secretaris van de stichting Aard Langenberg.

"Waar het vooral om gaat is dat deze ideeën niet gerealiseerd kunnen worden zonder dat er een financiële oplossing voor komt en dat deze middelen niet verkrijgbaar zijn middels subsidie of een bijdrage uit het bedrijfsleven welke daar voordeel aan zou kunnen hebben."

"In principe is verder elk idee welkom,  of het nu iets is wat een paar honderd euro kost of vele tienduizenden euro’s. Als het idee door de stichting wordt overgenomen, zal de stichting het financieren, voor zover haar middelen daartoe toereikend zijn. Een ieder kan en mag één of meer ideeën inzenden, ongeacht of je nu een particulier bent, of een vereniging, club of stichting vertegenwoordigd, dat maakt geen verschil. Het is ook niet van belang waar de indiener woont of gevestigd is, zolang de uitvoering maar plaats vindt binnen de gebiedsgrenzen van het Rotterdamse Hoek van Holland en er, zoals gezegd voor onze plaats voordeel is op het gebied van milieu, natuur en duurzaamheid."

De sluiting van de eerste termijn is 1 september 2023. Na die datum worden binnen gekomen ideeën doorgeschoven naar volgend jaar waarin twee maal een periode zal zijn waarin ideeën aangemeld kunnen woorden. Naar verwachting zal dit zich in de komende dertien jaar herhalen. "Omdat het Stichtingsbestuur zich in de komende periode gaat inzetten tot het verkrijgen van meerdere middelen anders dan die welke Eneco tot nu toe ter beschikking heeft gesteld, zal mogelijk ook de toepassing breder worden naar bijvoorbeeld educatie, cultuur en kunst", aldus Langenberg.

Elk idee dat door de stichting wordt gehonoreerd zal publiekelijk bekend worden gemaakt via de pers en op onze site. Ideeën kunne worden ingezonden via onze site https://www.sef-hvh.nl, of via de post aan het secretariaat SeF, Lakemanstraat 3, 3151RL Hoek van Holland. Daar kunnen ook de algemene voorwaarden worden opgevraagd, voor hen die deze niet via het internet kunnen zien. Vragen kunnen worden gesteld via de mail op secretariaat@sef-hvh.nl of telefonisch op 06-33 87 65 39.