HVC'10 veroordeeld tot nacompetitie

HVC’10 moet zich voorbereiden voor de nacompetitie na pijnlijke 4 – 0 nederlaag tegen Berkel.

Door Dirk Vermeulen

HVC in de nacompetitie: Een paar weken geleden zou niemand er vreemd van hebben opgekeken. Maar na de recentelijk opmerkelijk goede resultaten gloorde er toch weer volop hoop dat rechtstreekse handhaving mogelijk zou kunnen zijn. En die missie leek bijna te slagen. Het winnen van de laatste twee competitiewedstrijden zou afdoende zijn. De wedstrijd tegen Berkel verbrak echter de reeks goede prestaties.

HVC moest aantreden zonder de tijdens de laatste training geblesseerd geraakte aanvoerder Michael van den Bos. Verder ontbrak spits Rico Sterrenberg.

Uiteraard liet het gemis van spelmaker van den Bos en de snelle Sterrenberg zich voelen, maar dat de ploeg zo zou kunnen terugvallen was toch wel verbazingwekkend.


Berkel gooide vanaf het beginsignaal van de uitstekend leidende Ed Toonen meer energie in de strijd. Misschien was dat wel het kenmerkende verschil tussen de twee ploegen, want tot groots voetbal kwam ook Berkel deze middag niet.

De eerste helft, waarin zich maar weinig spectaculaire momenten afspeelden, leek te worden afgesloten met dezelfde stand als de beginstand. Maar in de laatste minuut veranderde Len van Ooijen een schot dat naast leek te gaan ongelukkig van richting, waardoor de bal naast de kansloze Khalid El Menkouzi in het net verdween: 0 – 1.

Een beroerder moment is niet denkbaar, maar toch leek HVC nog niet kansloos. Als HVC in de tweede helft de draad van het goede spel van vorige week alsnog zou kunnen oppakken, en waarom niet, zouden er zeker mogelijkheden komen.

Het mocht niet zo zijn. Het waren juist de gasten die de tweede helft net iets beter voor de dag kwamen. Na een snelle 0 – 2 liep de Berkelse formatie rustig uit naar een 0 -4 eindstand.

Een blik op de uitslagen leerde al snel dat VFC en CION beiden de drie punten hadden gepakt. Deze twee Vlaardingse ploegen zijn hiermee voor HVC'10 onbereikbaar geworden.

Er rest volgende week zaterdag nog één reguliere competitiewedstrijd, tegen Concordia uit Delft. Deze wedstrijd is “om des keizers baard”. Ongetwijfeld zullen de trainers Piet Boon en Henk Boon de spelers met blessures rust gunnen en geen risico nemen met spelers die voor wat betreft gele kaarten op scherp staan.


Op 3 juni a.s. zal HVC op eigen veld moeten aantreden voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie. Het laat zich aanzien dat dit tegen één van de derdeklassers Lyra of Duindorp zal zijn. Als deze horde kan worden genomen, zou de volgende tegenstander Verburgh of CWO kunnen zijn. Een wedstrijd die dan eveneens aan de Rondgang zal worden gespeeld. Als ook deze wedstrijd winnend kan worden afgesloten, plaatst HVC zich voor de finale op 17 juni.

Dat kan dus nog een heel spannende junimaand worden…