CDA ziet kans voor seniorenwoningen aan Rijnweg

CDA Westland ziet een kans om seniorenwoningen te ontwikkelen in Monster. Het gaat om een leegstaand bedrijfspand aan de Rijnweg 70.

“Recentelijk zijn aan de Rijnweg nabij het centrum enkele naast elkaar gelegen bedrijfspanden vrijgekomen. Gezien de ligging een uitstekende locatie voor een woningbouwplan voor senioren!”, schrijven Jenny Vermeer en Jaco Eeltink namens hun fractie in vragen aan het college.

  De fractie denk aan nieuwbouw, maar “mogelijk is hier zelfs iets haalbaar met behoud van bestaande gevels, zoals recentelijk zo fraai gebeurde aan de Molenstraat (pand ‘Van Leest’) en Choorstraat (Hotel Overheijde).”

De CDA’ers willen weten wat er nodig is om deze kans onderzocht te krijgen en of dat iets is dat vanuit de gemeente wordt geïnitieerd of dat daarvoor moet worden gewacht op een initiatiefnemer van buiten, zoals een woningbouwcoöperatie.


Beloningsperiode Jaïr Soares verlengd

De Peter R. de Vries Foundation verlengt de periode van 250.000 euro voor de gouden tip in de coldcase van de vermiste Jaïr Soares uit Rotterdam tot en met 18 maart.
Op 4 februari zou de periode eigenlijk aflopen, maar instanties in Kaapverdië en Portugal willen nog aandacht geven aan de zaak. Daarop is besloten de periode te verlengen.
Het jongetje verdween in 1995 op 7-jarige leeftijd van het strand in Monster. Een grote zoektocht leidde tot niets en er is nooit meer iets van Jaïr gehoord of gevonden.
De Peter R. de Vries Foundation maakt zich sterk in de zaak Jaïr. ,,Afgelopen januari is ook aandacht gevraagd via social media in Portugal en Kaapverdië door een verouderingsfoto te delen van hoe Jaïr er mogelijk nu uit zou zien." De familie komt oorspronkelijk uit Portugal en Kaapverdië. De Foundation wil onderzoeken of er 'een mogelijkheid is dat Jaïr hierheen is ontvoerd', zo laat het AD weten..