Spanning neemt toe bij de dammers

Afgelopen Donderdag speelde MDV 2 tegen Scheveningen 1 voor de competitie van de ZHDB.

Aan het eerste bord speelde Gilles van Winkel tegen een veel sterke tegenstander Johan Pronk en behaalde een gelijkwaardige remise. Aan bord 2: Ed van der Meer nam in het middenspel een voorpost dat koste hem een schijf en verloor van Winston Meijer,

Ben Gerhke was de hele partij de betere maar liet in het eindspel de winst glippen en speelde remise tegen Jeroen Neve, Jan Molhoek speelde brutaal op winst maar zijn tegenstander brak het steeds af met als gevolg remise tegen Piet Rozenboom dus een 5 = 3 verlies voor MDV 2,

Tevens waren er die avond nog 10 onderlinge partijen en daar neemt de spanning toe want de top 5 staat dicht bij elkaar dat is te zien op de site www.monstersedamvereniging.nl. 

De nummer 1 Stan van der Meer won van Nel Lindhout, nummer 2 Arie Stoorvogel moest remise toestaan tegen de taaie Ton van der Ende. Nummer 3 Herman Vroom had een goede avond en won van de sterke Gertjan Voois.

Nummer 4 Engelbertus Pronk die laatste tijd alleen maar zijn partijen wint nu tegen Porter Richardson ons jeugdlid die ook een sterke onderlinge speelt.