Kay Huisman gaat naar de eindronde van de World Cup.
Kay Huisman gaat naar de eindronde van de World Cup. (Foto: Dennis Kruijswijk (Archief))

Kay Huisman naar eindronde World Cup

Kay Huisman heeft zich afgelopen weekeinde verzekerd van de laatste World Cup Shorttrack. Deze wedstrijd wordt komend weekeinde gehouden Dordrecht. Kwalificatie voor de World Cup in eigen land was een van zijn doelen voor dit seizoen.

De Monsternaar moest er afgelopen weekeinde, tijdens de vijfde World Cup in de Joynext Arena in Dresden, alles voor uit de kast halen. Op de openingsdag kwam Huisman op de 1000 meter de voorronde goed door, maar door een val in (veilige) tweede positie miste hij plaatsing voor de kwartfinale.

Penalty

 In de herkansing reed hij sterk, maar kreeg hij in de beslissende rit een penalty.

Veel druk

Daardoor kwam er veel druk te liggen op zijn optreden op de 500 meter. Een wankeling in de voorronde, waardoor Huisman zijn koppositie kwijtraakte, maakte de druk nog hoger. In herkansing plaatste hij zich, dankzij een goede tweede plaats en een toevoeging na in kansrijke positie gevloerd te zijn door een andere rijder, alsnog voor de kwartfinale. 

Daarin reed hij met een PR heel hard en miste hij op 0,1 plaatsing voor de halve finale. Zijn plaatsing voor Dordrecht was toen echter al zeker.