Het carnaval in Poeldijk oftewel Leutjesdijk gaat door,
Het carnaval in Poeldijk oftewel Leutjesdijk gaat door, (Foto: ROLFVANKOPPEN)

Minder kosten: Carnaval van de Blauwkonters kan gewoon doorgaan

Het carnaval in Poeldijk gaat door. Carnavalsvereniging de Blauwkonters heeft na gesprekken met de gemeente Westland te horen gekregen dat de hoge huur die zij voor De Veiling moesten betalen is verlaagd.

Nadat de Blauwkonters een forse huurverhoging voor de huur van de Veiling op de mat had gekregen,  in vergelijking zelfs vier keer zoveel dan voorgaande jaren, schrok men zich rot, en leek het carnavalsfeest afgeblazen te moeten worden. De Blauwkonters slaakte een noodkreet richting het Westlandse gemeentebestuur.

De politieke partijen CDA, LPF en Westland Verstandig vroegen het college van B en W, met name wethouder Barend Rombout (Westland Verstandig)  ook al om opheldering nadat de huurverhoging bekend was geworden. Maandagavond liet wethouder Rombouts tijdens de commissievergadering weten dat de Blauwkonters een aantal kosten zoals schoonmaken en toiletjuffrouw niet hoeft te betalen. waardoor het feest nu gewoon door kan gaan en Poeldijk over anderhalve week weer verandert in Leutjesdijk. "We gaan onder meer zelf een rondje schoonmaken en nemen zelf het podium mee", aldus het bestuur van de Blauwkonters


Het programma zoals door De Blauwkonters op hun facebookpagina gepubliceerd ziet er als volgt uit.

:Vrijdagavond 17 februari trapt het carnavalsweekend af in de Veiling met het welbekende en altijd gezellige Boerenbal, met optredens van dweilorkesten en DJ! Zaal open om 20:00 uur.

Zaterdag 18 februari zal de optocht van C.V. De Blauwkonters weer door Leutjesdijk gaan! 

Wil je meerijden met een eigen wagen?! Stuur en mailtje naar secretariaat@deblauwkonters.nl. Individuele deelnemers kunnen aansluiten vanaf 12:00 uur bij De Veiling. 12:30 uur zal de stoet vertrekken!

Aansluitend aan de optocht zal er weer een Kindermiddag met DJ, springkussens en entertainment worden georganiseerd in de grote zaal van De Veiling. Bij de entree een wordt kleine bijdrage gevraagd Zaal open vanaf 14:00 uur.

Zondagmiddag is er een gezellige Bingo, je raad het al, ook in de Veiling met mooie prijzen! Aanvang 13:30 uur Start bingo 14:00 uur. Daarna is er voor de leden nog de mogelijkheid om gezamenlijk te eten in Eindeloos Partycentrum Vrienden. Ook niet leden kunnen zich hiervoor nog aanmelden.