Loosduinen viert het doelpunt van Martin Rienstra.
Loosduinen viert het doelpunt van Martin Rienstra. (Foto: Marcel Verstraten)

S.V. Loosduinen sluit seizoen tegen Erasmus S.V. af met vermakelijk duel

S.V. Loosduinen speelde dit weekend de laatste wedstrijd van het seizoen. De tegenstander op het complex in Madestein was S.V. Erasmus. Ondanks dat het een wedstrijd zonder belang was, werd het toch een vermakelijk duel.

Door Jan Tazelaar

Voordat er door het eerste werd afgetrapt, haalde eerst nog Loosduinen 4 het kampioenschap binnen. In een spannende wedstrijd werd het tegen het jonge elftal van Honselersdijk 2-2.

Hierna volgde de aftrap van het eerste elftal. Al in de eerste minuut scoorde Tom Vrieling met een bekeken balletje. Loosduinen bleek in deze eerste helft de bovenliggende partij. Enkele minuten na de eerste score kreeg Loosduinen na een vloeiende combinatie de kans op 2-0, maar dat lukte niet. Een paar minuten later lukte dat wel, echter werd de goal om onverklaarbare reden afgekeurd. De bal zou de lijn niet geheel gepasseerd zijn, maar daar dacht vriend en vijand anders over. Loosduinen bleef kansen creëren. Maar wist niet te scoren. En dan krijg je voetbalwet nummer één: scoor je zelf niet, dan doet de tegenstander dat wel. Rond de 20e minuut viel de gelijkmaker. Richting de rust waren er nog kansjes voor Loosduinen. De tweede helft zou qua amusementswaarde een dikke voldoende krijgen; er vielen maar liefst zes doelpunten. Al snel maakte Nemo Verstraten met een mooie individuele actie de 2-1. Slechts een paar minuten later viel alweer de gelijkmaker. Na circa een uur spelen kwam Loosduinen wederom op voorsprong. Angelo Holt scoorde zijn eerste doelpunt voor de Loosduinse hoofdmacht. Daarna werden de moegestreden Holt en Heerema (laatste wedstijd voor Loosduinen) vervangen door respectievelijk Tico Eckhardt en Jesse Lubout. De beste kansen bleven voor Loosduinen, maar zonder resultaat. Toch wel de gelijkmaker voor Erasmus: 3-3. In de laatste fase van de wedstrijd wissels van Daan Keyzer, Nemo Verstaten en Damian van der Horst voor respectievelijk Dylan Krens, Simon Verbrugge en Martin Rienstra. Laatstgenoemde maakte als beloning en als kers op de taart zijn opwachting in het vlaggenschip en speelde samen met zijn zoon Koen. Hoogtepunt was zijn doelpunt dat hij na een prachtige pass van Tico Eckhardt maakte. Erasmus verstierde het Rienstra-feestje door in de laatste seconden de 4-4 te maken.

De competitie in het kort samengevat: bij de start waren de verwachtingen niet hooggespannen. Gaandeweg startte een groeiproces dat uitmondde in een gedenkwaardige reeks van zeven wedstrijden waarin 15 punten werden gehaald en Loosduinen zelfs even meedeed voor een periodetitel.