Jutta Leerdam.
Jutta Leerdam. (Foto: PR (Archief))

Samen Jutta Leerdam aanmoedigen

Sport

Wie het wereldkampioenschap afstanden samen met gelijkgestemden wil kijken, kan op 4 en 5 maart naar het Westlands Schaatsmuseum gaan.

Op zaterdagmiddag staat onder andere de 1000 meter voor vrouwen op het programma, waarop de ’s-Gravenzandse Jutta Leerdam als favoriet aan de start zal verschijnen. Op zondag is de 1500 meter voor vrouwen, waarop zij ook kansrijk is.

Het bestuur van het Westlands Schaatsmuseum wil haar, weliswaar virtueel en op afstand, aanmoedigen en biedt iedereen de gelegenheid om mee te doen. Daarom worden in het Westlands schaatsmuseum op zaterdagmiddag 4 en zondagmiddag 5 maart alle wedstrijden op een groot televisiescherm vertoond.

Aanwezigen kunnen ook de expositie ‘Van Wim tot Jutta’ bekijken.

Het museum is zaterdag 4 en zondag 5 maart geopend vanaf 13.00 uur. De toegangsprijs is € 2,50. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Aanmelding voor dit evenement is aan te bevelen; er is plek voor dertig personen. Uw aanmelding, onder vermelding van de dag(en) van uw keuze en het aantal personen waarmee u wilt komen, kunt u mailen naar info@westlands-schaatsmuseum.nl.