De tweede Berkenflat moet komen op het terrein waar nu de WOS, Okidokie en De Brug staan.
De tweede Berkenflat moet komen op het terrein waar nu de WOS, Okidokie en De Brug staan. (Foto: Google maps)

Meer vaart achter Tweede Berkenflat

Politiek

De initiatiefnemer voor de ‘Tweede Berkenflat’ in ’s-Gravenzande, de stichting Oudeland en woningcorporatie Arcade gaan op een zo kort mogelijke termijn met elkaar om tafel. Daarvoor gaat wethouder Barend Rombout (Westland Verstandig, Zorg en Welzijn) zorgen, heeft hij woensdag 22 februari gezegd tijdens de gemeenteraadsvergadering die daarvoor unaniem een motie aannam.

De bedoeling is dat er meer vaart komt in het project. Als de corporatie en de stichting weten hoe zij de zaak willen aanpakken en Arcade de ontwikkeling van het seniorencomplex op zich wil nemen, kan de uitvoering snel beginnen.

Hoewel Rombout ervan uitgaat dat de twee partijen er samen goed uitkomen, heeft hij ook de toezegging gedaan zelf verder te gaan met de stichting in het geval die er niet uitkomt met Arcade. Als de stichting een sluitend businessplan kan aanleveren en als de gemeente een verzoek voor garantstelling heeft, dan kan ook via dat pad worden toegewerkt naar de breed gewenste Tweede Berkenflat. Alleen is dat pad langer.