Voordat de kinderen gaan timmeren worden er eerst plaatjes geruild.
Voordat de kinderen gaan timmeren worden er eerst plaatjes geruild. (Foto: PR)

Twee activiteiten in De Timmerwerf

Algemeen

Op zaterdagmiddag 4 maart ligt in museum De Timmerwerf een stapel hout in allerlei soorten en maten te wachten op timmermannetjes en -vrouwtjes in de dop. Die mogen aan de werkbank gaan maken wat ze willen en ze kunnen er hun creativiteit op loslaten. Natuurlijk is er begeleiding die een helpende hand biedt en de pleisters liggen klaar, indien nodig.

De kinderen zijn van 13.00 tot 16.00 uur van harte welkom en in het museum is voor hun ouders ook genoeg te doen. De nieuwe expositie ‘Transport over het Leewater’ vertelt het verhaal van het vervoer vroeger, waarbij de schuiten dagelijks door het Westland trokken.

In de ochtend ligt dezelfde werkbank tot 12.00 uur vol met de plaatjes voor de verzamelalbums ‘De Lier in beeld’. Er is nog steeds gelegenheid om de ontbrekende plaatjes op te halen en tevens kan iedereen de overgebleven plaatjes inleveren. Een team van vrijwilligers van het museum sorteert alles. Een succesvolle actie: Lierenaars en ex-Lierenaars blijken zeer geïnteresseerd te zijn in hun verleden. Het Oranje Comité zorgt voor een ketel koffie.