Jos van Kester.
Jos van Kester. (Foto: PR)

Hallo, ik wil aandacht!

Als producent wil je aandacht als je een nieuw product te verkopen hebt. De inzet van (al dan niet bekende) influencers wordt hierbij veelvuldig gebruikt. Als belangenbehartiger willen we aandacht van de politiek om de wensen vanuit onze sector op de agenda te krijgen. Vervolgens willen we dat politici ook doorpakken. Als glastuinbouwsector willen we dit om ons maatschappelijk te profileren, zodat er draagvlak blijft voor onze productiewijze. Die aandacht voor onze sector is van groot belang.

Eigenlijk willen we als mensen allemaal aandacht. Daarom posten we op Facebook, LinkedIn of Twitter. Maar op welke wijze trek je nu als sector de meeste aandacht?

De vakbeurs HortiContact is net achter de rug. Daar konden glastuinbouwtoeleveranciers, vaak in opvallende stands, de nieuwste innovaties onder de aandacht brengen bij kwekers. Wat daar het meest in het oog sprong was LED-verlichting (logisch), maar er was ook aandacht voor biodiversiteit! Innovatie is de kracht van onze sector. Dat moeten we als sector voortdurend uitdragen. Ook toeleveranciers spelen daar een belangrijke rol in.

In het weekend van 1 en 2 april is er weer Kom in de Kas, dit jaar in het Westland aan de Harteveldlaan. Belangrijk, want maatschappelijk draagvlak is niet langer vanzelfsprekend. Glastuinbouwbedrijven stellen hun kassen open om burgers en belangstellenden aandacht te geven, te laten zien wat teeltbedrijven in huis hebben en aandacht te vragen voor onze duurzame en circulaire aanpak. Zet deze datum alvast in uw agenda!

Verder ben ik erg blij met het initiatief van ‘Eatthis' om bekende, kritische Nederlanders, zoals cabaretier en presentator Dolf Jansen, naar de glastuinbouwsector te halen. In de periode na zijn bezoek ontwikkelde hij zich tot een ambassadeur van onze sector. Zo is hij aan het werk gegaan om onze innovatieve sector onder de aandacht te brengen. In zijn column was hij erg positief over de innovaties en de duurzaamheid van de glastuinbouwsector. Kortom, aandacht loont.

Dank voor uw aandacht.


Jos van Kester,

Relatiebeheerder Glastuinbouw Nederland