De kinderen kon ook actief bezig zijn in het Wereldmuseum.
De kinderen kon ook actief bezig zijn in het Wereldmuseum. (Foto: Willemsschool.)

Willemsschool bezoekt het Wereldmuseum in Rotterdam

Het Westlands Cultuurweb zorgt voor cultuur in de Westlandse scholen. Via Kunstpracht mochten de kinderen van groep 3 en 4 van de Willemsschool vrijdag 26 mei naar het Wereldmuseum in Rotterdam. Het werd een Wereldse belevenis voor hen!

Wat leuk dat we met onze klassen naar het Wereldmuseum kwamen om kennis te maken met Freddy en de bewoners van de Superstraat: de leukste straat van de wereld. Tenminste, dat vindt Freddy. Hij woont in de Superstraat en heeft ontdekt dat zijn buren allemaal iets bijzonders hebben… Achter elke deur is een verhaal te vinden; ga je door de straat, dan reis je door de hele wereld. 


Tijdens ons bezoek had Freddy Burendag georganiseerd. Iedereen had voor ons iets voorbereid. Bijvoorbeeld Kevin; hij is kunstenaar en werkt met letters. Je kon ook langs de kookstudio van Winston. Hij is gek op koken en feestvieren en had onze hulp nodig met de recepten. Bij Rodney konden we dansen en bij Mereym kon je bouwen. Ook hielpen we Aga met haar nieuwe winkel. Verkoopt ze echt producten uit de hele wereld? In het museum werd de klas opgesplitst in drie groepen. Elk groepje werd begeleid door een museumdocent. We bezochten drie buren en deden verschillende activiteiten in een huis of op straat.

Afbeelding