Extra raadsvergadering over 'gedwongen' verhuizing WOS

Vijf Westlandse fracties willen een extra raadsvergadering over de ontwikkelingen bij De Veiling in Poeldijk en de voorgenomen verhuizing van WOS naar het zalencentrum. Zij noemen berichten over de manier waarop de vorige huurder ‘plots’ moest stoppen, verontrustend.

Eind 2021 was er met een aangenomen amendement besloten dat vorige huurder, Stichting de Leunigjes, tot 2032 door mocht met het huren en exploiteren van De Veiling, stellen LPF, CDA, D66, PvdA en GroenLinks. Het verbaasde volgens hen daarom een deel van de gemeenteraad dat er een ‘plots voornemen van de nieuwe coalitie’ was voor de verhuizing van regionale omroep WOS naar het Sociaal Cultureel Centrum in Poeldijk. WOS is momenteel gevestigd in ‘s-Gravenzande.

Eind 2022 zouden de fracties ‘verontrustende berichten’ hebben ontvangen over de manier waarop De Leunigjes aangaf te moeten stoppen. En dat terwijl de gemeenteraad eerder had besloten tot renovatie van de kleine zaal, zodat De Leunigjes het gebouw juist kon blijven exploiteren. Daarbij zou de stichting ook zelf in onderhoud kunnen voorzien - in elk geval tot 2032, dus.

De vijf fracties zien, ook met het oog op gemaakte kosten vanaf 2015 voor De Veiling en "de werkwijze om de voorgenomen verhuizing van de WOS naar De Veiling in Poeldijk af te dwingen”, voldoende aanleiding voor een extra raadsvergadering hierover.

De datum voor de extra vergadering moet nog worden bepaald.