Recent werden er mooie herinneringen toegevoegd uit De Lier aan de website van Chateau du Lac.
Recent werden er mooie herinneringen toegevoegd uit De Lier aan de website van Chateau du Lac. (Foto: Piet van der Leer)

Westlandse nostalgie in Chateau du Lac

Op website De Hoekse Schatkist zijn veel verhalen te vinden over Westlandse historische voorwerpen in het Chateau du Lac in Hoek van Holland. Met recentelijk toevoeging van mooie herinneringen uit De Lier.

Chateau du Lac, het verzamelparadijs van Piet van der Meer in Hoek van Holland, is inmiddels bij veel mensen in de regio bekend. Minder bekend is de verrassende website De Hoekse Schatkist, met een groot aantal verhalen bij historische voorwerpen in het Chateau. Daarbij ook veel ‘pareltjes’ uit het Westland. 

Recent werden er mooie herinneringen toegevoegd uit De Lier. Oude schilderijtjes van de Dom en Café De Gouden Leeuw en een oud spaarbusje ‘der coöperatieve Boerenleenbank De Lier’. Dit alles voorzien van bijpassende verhaaltjes. Ook ‘Het lied van De Lier’, op de wijs van Het Dorp van Wim Sonneveld, is op de website te vinden. Mooi is ook het gedicht Klankwerk, over de korte geschiedenis van de kerkklok van de Johanneskerk aan het Vermeerplein, nu te zien en te horen in Chateau du Lac.

Westlandse kerkklokken

Op de website is ook een speciaal item gewijd aan de Westlandse kerkklokken. Over een van de klokken, die van de Ontmoetingskerk in Naaldwijk, bestond lange tijd onduidelijkheid. Hoe kwam die in Chateau du Lac terecht? Dankzij een oproep in het kerkblad van de Ontmoetingskerk werd het mysterie onlangs ontrafeld. Meer daarover is te lezen op de website 

www.dehoeksschatkist.nl.