Met de inzet van velen werd er een hete lucht installatie op de parkeerplaats gezet.
Met de inzet van velen werd er een hete lucht installatie op de parkeerplaats gezet. (Foto: GvD)

Noodgreep redt kerstviering in kerk

Net toen het heel koud was, begaf de kachel het in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk. Half december stroomde de stookkelder onder water en hield de kachel het voor gezien. Een ramp, zo kort voor Kerst.

Gelukkig kon de Abdijkerk gastvrijheid verlenen voor de Loosduinse volkskerstzang die oorspronkelijk in de OLV Hemelvaartkerk zou plaatsvinden. Maar met Kerstmis in zicht moest er een andere oplossing komen. Zoveel mensen die de kerk bezoeken met de nachtmis of een van de andere vieringen met Kerstmis. Zij  mochten toch niet voor een gesloten deur komen te staan. 'Geen plaats in de herberg? Dat niet nog een keer', aldus Gerard van Dijk.
Met man en macht is eraan gewerkt om in ieder geval rond Kerstmis de kerk op temperatuur te krijgen. En het is gelukt. Met de inzet van velen werd er een hete lucht installatie op de parkeerplaats gezet en met het nodige knip- plak- en zaagwerk werd het aangenaam warm in de kerk. De kerstnacht bracht warmte, niet alleen van elkaar, maar ook van de inderhaast geregelde noodverwarming. Zolang de kachel niet is gerepareerd blijft deze noodvoorziening beschikbaar. Wie de kerk de komende tijd bezoekt, zit dus in elk geval niet in de kou.

Afbeelding