Afbeelding
(Foto: gemeente Den Haag)

Goede start

Super cliché, maar wat gaat het hard. 2023 Is alweer begonnen! Hopelijk zijn jullie allemaal klaar voor een mooi nieuw jaar en hebben jullie het vorige jaar goed afgesloten met vrienden en familie. 

Laatst zei iemand me: “Mag de mooiste dag van 2022 maar de slechtste dag van 2023 zijn” en dat vind ik eigenlijk wel een goed voornemen. We gaan alleen maar voor beter. Zeker in het jaar dat ons stadsdeel 100 jaar bestaat! Er komen in dat kader sowieso mooie momenten aan dit jaar.  

Dit schrijvend, moet ik toch even terugdenken aan de afgelopen periode. Kerst was weer gezellig in Huize Bredemeijer, we hebben genoten met naasten die belangrijk voor ons zijn. En met ons eigen gezin, waar de kinderen net zoals bij jullie natuurlijk veel te snel groot worden. 

Samen hebben we ons op 1 januari gewaagd aan de Nieuwjaarsduik! Deze had dit jaar een langere aanloop dan anders. Op 30 december startte er al een etappeloop vanuit Winterswijk, waarbij een fakkel met de inmiddels beroemde oranje muts erop naar Den Haag werd gebracht door tientallen lopers. 

En ik had de eer de laatste loper te mogen zijn en de fakkel van het ADO Stadion naar het strand op Scheveningen te brengen. Rennend uiteraard, dus ik ben het nieuwe jaar letterlijk sportief begonnen op de ochtend van 1 januari. En mijn gezin ging vervolgens met me mee de zee in, samen met al die andere enthousiastelingen op het strand. Geweldig om samen mee te maken.  

Een goede start dus, maar ook goede voornemens uiteraard! We beschikken met z'n allen over een behoorlijk portie veerkracht. Dat was altijd al zo en blijft gelukkig zo. Maar u kent vast wel iemand in de buurt van wie u denkt: die kan wel een beetje aandacht gebruiken. Laten we die mensen de komende tijd een bezoekje brengen. Wij Loosduiners helpen elkaar. En in dit jubileumjaar is dat misschien nog wel belangrijker dan ooit, met mensen die toch echt eenzaam zijn en een verzetje nodig hebben. Laten we samen goed blijven doen.