Bewoonster Joke Boers opent de stilteruimte.
Bewoonster Joke Boers opent de stilteruimte. (Foto: Tabitha)

Stilteruimte in Tabitha geopend

De stilteruimte in woonzorgcentrum Tabitha aan de Mozartlaan 280 is donderdag 15 december geopend door bewoonster Joke Boers. Hier kunnen bewoners, bezoekers, vrijwilligers en medewerkers zich even terug trekken. 

Tijdens de opening klinkt er pianomuziek van Hetty Bosveld. Geestelijk verzorger Janneke Bregman leest een gedicht voor en Joke Broers knipt het lint voor. Een stilteruimte is een plek waar mensen zich kunnen terugtrekken, iets kunnen lezen of luisteren naar rustgevende muziek en even in gedachten verzonken kunnen zijn. Er kan een kaarsje worden aangestoken om iemand te gedenken. Ook is het mogelijk om een naam of wens op een hartje te schrijven en in de wensboom te hangen. 

Na het overlijden van een bewoner wordt de naam op een gedachtenissteentje geschreven en bewaard in de stilteruimte. Er is ook een gebedenboek waar de bezoeker van de ruimte een gebed of een gedachte (anoniem) in kan schrijven. In de kerkdienst in Tabitha worden deze gebeden uitgesproken. Ook kan er in alle rust een gesprek gevoerd worden in de stilteruimte. 

"We hopen dat de stilteruimte een warme en waardevolle plek wordt in Tabitha waar veel mensen gebruik van gaan maken”, aldus geestelijk verzorger Janneke Bregman.