Chinees Nieuwjaar gaat door

De landelijke viering van het Chinese Nieuwjaar is op zaterdag 21 januari voor de 19e keer in het stadhuis van Den Haag. De afgelopen twee jaar kon het feest door de coronacrisis niet plaatsvinden. Ook dit jaar was het lang onzeker of het door kon gaan. Sinds 2002 vindt de Nationale Chinese Nieuwjaarsviering plaats in Den Haag. De festiviteiten zijn in het stadhuis maar ook in Chinatown, met optochten in de straten en op het Plein en in de binnenstad van Den Haag. De optocht start om 10.30 uur. tussen 11.30 en 16.00 uur zijn de festiviteiten in het stadhuis. toegang is gratis.

Samenscholings- verbod in Zuidwest

Tot en met 6 januari geldt een samenscholingsverbod op en rondom de Beresteinlaan. Burgemeester Jan van Zanen heeft daartoe een noodbevel gegeven. Het verbod stelt de politie in staat om groepen van meer dan 2 personen uit dit gebied te verwijderen. Het geldt voor Bouwlust en Vrederust. Het samenscholingsverbod is uitgevaardigd naar aanleiding van een steekincident op dinsdagavond 27 december in buurtwinkel Nour. Hierbij raakte een minderjarige jongen ernstig gewond. Volgens de politie is de kans op nieuwe gewelddadigheden groot  zodra in dit gebied groepen jongeren bijeenkomen.

Gratis ophalen kerstboom

Een kerstboom in huis is leuk, maar hoe kom je er weer vanaf zonder dat die wekenlang op straat blijft liggen. De gemeente Den Haag maakt het haar inwoners wat dat betreft best makkelijk. In de periode van 2 tot en met 13 januari haalt de gemeente ‘m namelijk gratis op. Zet je boom daarvoor op de ophaaldag voor 7.45 uur op de stoep. Weten wanneer de gemeentereiniging   bij jou in de buurt langskomt? Check daarvoor de huisvuilkalender.