Voor de actie werden 1.700 planten in één week thuis persoonlijk aan huis bezorgd.
Voor de actie werden 1.700 planten in één week thuis persoonlijk aan huis bezorgd. (Foto: Eigen foto)

Groot bedrag voor Team Westland met verkoop hangplanten

Zakelijk

De groep van Robert Koenekoop doet dit jaar niet mee aan het beklimmen van de Tourmalet, maar heeft wél voor het zesde jaar zijn steentje bijgedragen aan de goede doelen van Team Westland. Met de verkoop van bloeiende hangplanten haalden zij een enorm bedrag op.

Elk jaar in juni beklimt Team Westland de mythische Pyreneeënreus Col du Tourmalet. Een klim van ongeveer 18 km naar een hoogte van 2115 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 7.7%. Dit alles om zoveel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen kanker. Team Westland zet zich namelijk in voor regionale en lokale instellingen en initiatieven die verband houden met de ziekte kanker. 

1 miljoen euro

In 2022 werden er ook met talloze andere acties geld opgehaald voor Team Westland. Het eindbedrag werd op 19 november bekendgemaakt en bedroeg maar liefst 1 miljoen euro, een bedrag dat met ruim vijfhonderd aanwezigen werd gevierd in de grote hal van Noordam Plants in ‘s-Gravenzande. 

Bloeiende hangplanten

Robert Koenekoop neemt met zijn collega’s van Green’05 geen deel aan de Tourmalet dit jaar, maar ze dragen wel voor het zesde jaar achtereen hun steentje bij aan Team Westlands strijd tegen kanker. Ze hebben opnieuw grote, bloeiende hangplanten verkocht, waarvan de volledige opbrengst ten goede komt aan de goede doelen van Team Westland.

Persoonlijk thuisbezorgd

Het gaat in totaal om 1.700 planten - voor €20 per stuk -, die in de week voor Moederdag allemaal persoonlijk zijn thuisbezorgd. Dit leverde een bedrag op van €34.245, waar de mannen heel tevreden over zijn.