Van oorsprong was Manna een jongerenkoor maar dat is in de loop van de jaren veranderd.
Van oorsprong was Manna een jongerenkoor maar dat is in de loop van de jaren veranderd. (Foto: Kim Duindam)

Koor Manna viert 50-jarig bestaan

Op zondag 4 juni viert koor Manna haar 50-jarig jubileum. Om 11.00 uur een feestelijke viering in de Adrianus kerk in Naaldwijk. Alle oudleden, donateurs en dirigenten zijn op deze viering welkom. Na de viering worden onder genot van een kopje koffie oude herinneringen opgehaald.

Het koor werd 50 jaar geleden opgericht door Harry de Jong en Pastor Rob Kurvers. Van oorsprong was Manna een jongerenkoor maar dat is in de loop van de jaren veranderd. Een lid, Tilly van den Enden, is al 50 jaar op het koor.

Het koor heeft zelf een LP gemaakt waarvan de opbrengst was voor Terre des Hommes, bouwsteentjes verkocht voor een ziekenhuis in Recife in Braziliƫ. Ook heeft het koor nog een cd gemaakt die is verkocht door de koorleden. Toen het koor 40 jaar bestond is er middels allerlei acties geld ingezameld voor een fietsenschuur bij het Thomashuis in Hellevoetsluis.

Het koor repeteert elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Het koor verzorgt op de eerste zondag van de maand een eigen viering in de Adrianuskerk in Naaldwijk. Deze worden door de tekst- en muziekgroepen zelf gemaakt. Ook zingt het koor wel eens in een verzorgingshuis.

In de loop van de jaren heeft het koor diverse dirigenten gehad, maar moet het inmiddels al 1,5 jaar zonder dirigent doen.