'Planten eruit, stenen erin'

Met genoegen ontving ik 'Het Hele Westland' op 17 mei. Ik werd getroffen door de kop 'Westlandse vergroeningsslag kan beginnen' op de voorpagina. Met veel enthousiasme las ik het artikel, vooral nadat het parkje in begin van de Hoofdstraat in De Lier de slogan 'Groen eruit, stenen erin' was uitgevoerd.

Juist toen in de voorliggende weken het groene struikgewas tot bloei kwam, door de lunchroom de randen aangevuld met plantenbakken met bloeiende tulpen, kwamen werklieden, niet alleen het groene gewas rooien en verwijderen maar werden de randen met grote blokken beton gelegd. De slogan was blijkbaar niet goed begrepen, maar het overleg van de aanwonenden was al niet beter. Behalve dat het groen werd verwijderd, werd door de brede betonnen randen het terras van de lunchroom versmald, waardoor het aantal zitplaatsen buiten - toch al niet overdadig - kleiner werd.

Bij nadere bestudering van de stukken blijkt dat in de herfst zal worden geplant met struiken en vaste planten. Om de periode tot november te overbruggen heeft het Comité 'Versier De Lier' het parkje ingezaaid met het 'Bloemenmengsel voor Vlinders' van Tuinplus BV uit Heerenveen.


Jan M. van Dijk,

voorzitter Comité 'Versier De Lier'