Afbeelding

De stoelendans in de nacompetitie is van start gegaan

De nacompetitie is gisteravond van start gegaan nadat in het afgelopen weekeinde de reguliere competitie werd afgerond. Derdeklasser SC Monster kon zich als enige standaardteam van de regio tot kampioen laten kronen en heeft met Jordi van Maanen  ook de topscorer in huis.

Eersteklasser VELO (gisteravond gestart tegen Die Haghe), derdeklassers Lyra en Verburch en vierdeklasser Maasdijk gaan op jacht naar promotie.

Tweedeklasser HVC'10 moet proberen om handhaving af te dwingen. Lyra is aan de Rondgang zaterdag de eerste hindernis. Trainer Pim van der Hoorn, de huidige oefenmeester van Lyra, was in het verleden actief bij HVC'10 en zal er veel bekenden treffen. HVC'10 wist als competitiegenoot in een serie van vijf wedstrijden op eigen veld nooit eerder te winnen van Lyra. Er werd driemaal met 1-1 afgesloten. Lyra won in het seizoen 2011-2012 met een clean sheet (0-3) en haalde in het seizoen 2015-2016 veelvuldig de trekker over met een 2-7 eindstand op het scorebord.

Eersteklasser SV Honselersdijk gebruikte de laatste speelronde om de hoogste uitslag van het seizoen in een uitbeurt te noteren. Aan de Delftse Brasserskade werd met 3-8 afgerekend met DHC. Het was het laatste duel onder hoofdtrainer André Lourens.

Voor vierdedivisionisten FC 's-Gravenzande en Westlandia stond er als slotronde een thuisduel op het programma. Beide clubs sloten met winst én een clean sheet af. FC 's-Gravenzande bleef nipt de baas over degradant De Dijk (1-0) en Westlandia ontdeed zich na rust op De Hoge Bomen van degradant VKW: 3-0.

Vierdeklasser Quintus maakte er op eigen veld in de laatste wedstrijd onder leiding van trainer Richard Langeveld een schuttersfestijn van. Er werd met 14-1 winst afgesloten tegen HPSV. Onvoldoende voor een nieuw clubrecord. Dat blijft staan op 14-0 tegen Wanica Star in het seizoen 2016-2017.