Tuinders Broekpolder

Tien tuinders in Broekpolder gaan meedoen aan een pilot, locatie Hooghe Beer, om gezamenlijk regenwater in de ondergrond op te slaan dat in droge tijden weer kan worden opgepompt voor gebruik. Er komt een gezamenlijk waterbassin, dat ook als berging te gebruiken is en een waterbank om onderlinge waterstromen te verrekenen, zodat elke tuinder voor het eigen verbruik betaalt.

Hennepkwekerij

Het hennepteam van de politiebureaus Westland en Delft hebben, in samenwerking met politie Rotterdam, woensdag 24 mei een hennepkwekerij opgerold aan de Buijs Ballotstraat in ‘s-Gravenzande. Volgens de huurder van het pand ging het om een privé-hennepkwekerij tegen zijn chronische reumapijn.

D66 kritisch

In een open brief aan het college stelt oppositiepartij D66 Westland dat er na één jaar coalitieakkoord ‘bitter weinig van de grond is gekomen’, onder meer door een haperende samenwerking.

Doodsbedreigingen

De politie heeft op vrijdagavond 26 mei een vrachtwagenchauffeur aangehouden nadat hij meerdere doodsbedreigingen naar een politieagent van Team Transport- en Milieucontrole van de Landelijke Eenheid had geuit, omdat hij bekeuringen door de agent uitgeschreven had gekregen bij een controle van de vrachtwagen, die niet aan de brancherichtlijnen voldeed.

Motorrijder gewond

Zaterdagmiddag 27 mei is een motorrijder zwaargewond geraakt na een ongeval met een auto op de Zijdijk in 's-Gravenzande. Het ongeval gebeurde om even voor één uur. Door een voorrangsfout kwamen de twee voertuigen met elkaar in botsing.

Urn gevonden

Zondag 28 mei werd er een aangespoelde, volle urn gevonden op het strand van Monster of Ter Heijde. Maandagochtend 29 mei hadden de nabestaanden zich bij de politie gemeld. De urn is aan hen overdragen.

Westerleeplein

Op 29 mei kwamen een personenauto en een vrachtauto met elkaar in botsing tijdens het invoegen op de rotonde. Niemand raakte bij dit ongeval gewond. Niet veel later knalde een Ford Mustang op een andere personenauto die op zijn kop belandde. Bij dit ongeval is de bestuurder van de auto die op zijn kop belandde, met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Dit en meer las je afgelopen week op Rodi.nl/Westland.