Ronald en Manouk zijn blij met hun team. 'Ze zijn medeverantwoordelijk voor het succes.'
Ronald en Manouk zijn blij met hun team. 'Ze zijn medeverantwoordelijk voor het succes.' (Foto: pr)

Kippie is helemaal geland in Loosduinen

23 maart is het precies een jaar geleden dat de deur van Kippie in winkelcentrum De Savornin Lohmanplein voor het eerst openging. Eigenaar Ronald Langstraat en zijn vriendin Manouk van Asten blikken tevreden terug. "We mogen zeker niet klagen, we hebben een vaste klantenkring opgebouwd." De eerste verjaardag vieren ze met diverse leuke acties.

"Er komen ook steeds vaker mensen in de winkel die door anderen naar ons toe zijn gestuurd, de mond-tot-mond reclame werkt goed", vertellen Ronald en Manouk enthousiast. Ze hebben er wel een verklaring voor. "Je kan hier gratis en makkelijk parkeren. En als mensen een grote bestelling hebben - bijvoorbeeld twee kippiepannen - nemen ze een wagentje van de Aldi om ze naar hun auto te brengen. Handig dus dat we naast die supermarkt zitten", legt Ronald uit. En ook de jeugd weet de winkel goed te vinden. "Rond half 11 en om vijf voor één komen soms wel 40, 50 jongeren binnen. Allemaal voor een lekker broodje. Omdat het er zoveel zijn, zorg ik er wel voor dat er op die momenten iemand beschikbaar is om de andere klanten te helpen." 

Dat de Kippie-winkel in het eerste jaar al zo goed draait, is volgens Ronald voor een groot deel te danken aan zijn personeel. "We hebben echt een leuk team.  Ze zijn zeker medeverantwoordelijk voor het succes. We zoeken nog iemand om ons team te komen versterken op zaterdag."

Toch kregen Ronald en Manouk het in september even benauwd toen de energierekening in de bus viel, vertellen ze eerlijk. "Aan de ene kant ben je lekker bezig, aan de andere kant betaal je je blauw aan energie. Gelukkig kregen we van Kippie goede tips om efficiënt om te gaan met energie en is de prijs weer wat gedaald", vertelt Manouk.

Voor beiden was het openen van een eigen winkel onder de vleugels van franchiseketen Kippie destijds een sprong in het diepe. Ronald had dan wel jarenlang in een winkel gewerkt, maar was nooit eerder eigenaar geweest. En Manouk werkt naast het werk in de winkel nog als marketing en communicatieadviseur. Spijt van hun stap hebben ze zeker niet en ook niet van de plek waar ze hun ondernemersavontuur zijn gestart. "We hebben goed contact met de andere winkeliers. En het publiek hier is heel enthousiast en vriendelijk. En, ze lezen de krant erg goed. Ze komen met de uitgeknipte advertentie de winkel binnen." 

Alle reden dus om op de eerste verjaardag flink uit te pakken. In de week van 20 - 25 maart zijn er aantrekkelijke acties, zoals vijf gegrilde kippenpoten in alle smaken voor 5 euro. En 10 stokken kipsaté voor 10 euro. Ook aan de jeugd is gedacht: alle snackbroodjes kosten in die periode 1,20 euro. Vanaf donderdag 23 maart krijgt iedere klant bij elke besteding van 20 euro ook nog eens een lot. Wie een lot of loten heeft maakt kans op één van de 35 prijzen waaronder kippiepannen, partyschotels, loempia's en kippenpoten.