Afbeelding
(Foto: gemeente Den Haag)

Nationaal Park

Wist u eigenlijk dat ik sinds een paar maanden ook wethouder Nationaal Park Hollandse Duinen ben? En met trots, mag ik u zeggen. Want wat hebben we een prachtig stuk natuur, voor een groot deel in ons stadsdeel. Met bijvoorbeeld Ockenburgh en de duinen bij Kijkduin. De beschrijving online luidt: “Langs de Noordzee, tussen strand en strandwallen, liggen de Zuid-Hollandse vastelandsduinen. Een prachtig kustlandschap waar landgoederen, duinen, zeedorpen en steden elkaar afwisselen. Eeuwenlang door Hollandse meesters vastgelegd: geliefd om water, ruimte en licht. Rust en ruimte voor de natuur in kwetsbare gebieden. Extra ruimte om te wandelen, te fietsen of op een andere manier te genieten van de natuur in de robuustere delen. Dat is wat natuurbeheerders, grondeigenaren, overheden en ondernemers voor ogen hebben met de oprichting van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Het beste voor de natuur en voor de mens!”
En dat allemaal in onze eigen achtertuin. Soms vergeten we het wel eens, maar we wonen natuurlijk aan of naast een prachtig natuurgebied. Ik zelf sta er ook niet altijd bij stil hoor, of het nu een bezoek aan Villa Ockenburgh of een rondje Kijkduin is, we zijn het zo gewend. Vaak als je gasten uit andere delen van het land op bezoek krijgt, realiseer je je weer ineens hoe mooi het in onze omgeving is. En dan moet de lente nog komen, met alle kleur die dat met zich mee gaat brengen.

Wij hebben de mooiste natuur om de hoek

Als verantwoordelijk wethouder voor dit gebied ben ik vooral bezig om zoveel mogelijk kinderen dit gebied te laten zien, zodat ze de bijzonderheden van hun thuishaven leren kennen. En de natuur leren waarderen. En daarnaast maak ik me hard voor zoveel mogelijk mooie fiets en wandelroutes in dit gebied. We willen tenslotte optimaal genieten van de natuur, uiteraard op een verantwoorde wijze.
Dus mocht u nu zondag denken, het weer wordt wat beter, wat zullen we eens gaan doen? Fiets of wandel de duinen in. Begin bij Kijkduin, kies een richting en geniet voor zo lang of zo kort als u maar wilt. Ik kan het alleen maar aanraden. Anderen moeten er ver voor rijden, wij hebben de mooiste natuur om de hoek!