Nederland Drie en Muziekcentrum Westland willen Westlands muziekscene een impuls geven

De muziekscene in het Westland verdient een impuls. Dat vindt popcentrum Nederland 3 in Wateringen. 

"Het barst van het muzikale talent in het Westland, maar tegelijk lijkt het erop dat het aanbod aan bandjes en de mogelijkheden elkaar te ontmoeten en samen te spelen de laatste jaren opdroogt", aldus Roy van der Steen, voorzitter van Nederland Drie. “Van jonge muzikanten horen wij dat ze wel samen willen spelen, maar dat het lastig blijkt gelijkgezinde muzikanten te ontmoeten. En zeker sinds corona is het kennelijk moeilijk van de zolder te komen.” 

Programmeur Ronald Bruggelink: “Vaak weten ze simpelweg niet dat er echt wel een Westlandse ‘muziekscene’ is. Dat is natuurlijk eeuwig zonde.”

Daarom start Westlands Popcentrum Nederland Drie in samenwerking met Muziekcentrum Westland (MCW) het muziekproject ‘Popimpuls’. Dit project heeft als doel de onderlinge kennismaking en het netwerk van jonge Westlandse muzikanten te stimuleren. Deelname is geheel kosteloos. De doelgroep zijn Westlandse muzikanten tussen ongeveer 12 en 20 jaar.

Van medio maart tot juni organiseren NL3 wn MCW een reeks activiteiten waarbij jonge muzikanten elkaar kunnen ontmoeten, ontdekken of er een match is en afspreken om samen te spelen. Enthousiaste muzikanten krijgen een duwtje in de rug door ze onder begeleiding van een bandcoach met elkaar te laten repeteren in Muziekcentrum Westland. Het project wordt afgesloten met optredens op het podium van Nederland Drie. Ook worden diverse inhoudelijke workshops gehouden, bijvoorbeeld over bandjes vormen, liedjes schrijven, wat er komt kijken bij een optreden, etc.

Joeri Olierook, projectleider en bassist Rocksville: “Als jongeren met gelijkgestemden musiceren bouwen ze vrij snel een netwerk op. Maar die eerste stap is vaak moeilijk, en ervaren muzikanten weten dat je vaak meer dan 20 jaar plezier van zo’n netwerk hebt!”

Popimpuls probeert zoveel mogelijk verschillende jonge muzikanten tussen de 12 en 20 jaar te bereiken. Ook als zij misschien denken dat samenspelen nog helemaal niet in hun bereik ligt. Want als gelijkgestemden elkaar op hetzelfde niveau vinden is het toch het mooiste samen verder te ontwikkelen?

Geïnteresseerde muzikanten kunnen zich aanmelden via www.popimpuls.nl of een mail sturen naar aanmelden@popimpuls.nl. Vermeld ook even je leeftijd en welk instrument je speelt. Roy van der Steen: "Voor de goede orde, het project stimuleert de ontmoeting en het samenspelen. Doel is zeker niet bestaande muzieklessen te vervangen.”