Henk Noordam neemt de wisselbeker in ontvangst.
Henk Noordam neemt de wisselbeker in ontvangst. (Foto: PR)

Henk Noordam wint kampioenschap Carambole

Op 20 en 23 februari werden bij de biljartclub de Carambole in Monster de finales gehouden in de spelsoort libre. In totaal 32 spelers deden mee aan de voorrondes, waarvan de zes beste door gingen naar de finale. Ieder heeft een verschillend moyenne (het aantal te maken caramboles in 30 beurten). De zes finalisten waren Henk Noordam (26 caramboles), Ed Hogerwerf (29), Geert van Paassen (37), Alex Hendriks (44), Gerrit van Spronsen (45) en Bill van der Meer (75).

Eenieder speelde vijf partijen; de eerste dag drie en de tweede dag twee. Na de eerste dag stond Henk Noordam al erg veel voor. Met drie gewonnen partijen was hij bijna niet meer in te halen. Ook de tweede dag won hij zijn beide partijen. Hij werd de terechte winnaar. Goede tweede werd Geert van Paassen en derde was Bill van der Meer, met hoogste moyenne.

Zoals altijd was de organisatie en het rekenwerk in goede handen bij Leo Witkamp. Voorzitter Ed Hogerwerf reikte een tegoedbon uit aan de winnaars. De grote wisselbokaal ging van Hans van Staveren (die hem dit jaar wegens zieke niet kon verdedigen) naar Henk Noordam.