Ondanks een geweldig enthousiasme bij het bestuur en de vrijwilligers houdt de survival toch op te bestaan.
Ondanks een geweldig enthousiasme bij het bestuur en de vrijwilligers houdt de survival toch op te bestaan. (Foto: Rolf van Koppen Fotografie (Archief))

Kidz for Kidz survival houdt op te bestaan ondanks groot enthousiasme

Ze doen het met pijn in het hart, maar na de zesde editie van de Kidz for Kidz survival trekt het bestuur de stekker uit het evenement dat in de loop der jaren meer dan een ton heeft bijeenbracht voor de bestrijding van hersenstamkanker bij kinderen.

Nog één keer kunnen kinderen zich uitleven op een uitdagend parcours aan de Wollebrand. “Tien jaar geleden hebben we de stichting opgericht,” blikt voorzitter Esther Valstar terug. 

Sportief

“Het verhaal van onze zoon Noa is wel bekend, hij leed op driejarige leeftijd aan een hersenstamtumor en behoorde tot een van de weinigen die overleefden. We wilden graag iets doen om alle kinderen een kans op genezing te geven. De eerste drie jaar hebben we een diner georganiseerd. Mensen kookten thuis voor vrienden en kennissen en vroegen een bijdrage voor onze stichting. Het dessert werd gezamenlijk gebruikt en we sloten af met een feestavond. Na drie jaar wilden we wat anders gaan doen. Ons bestuurslid Aniek Miggelbrink is erg sportief en zo kwamen we op een survival. Toen de Wollebrandcross ophield te bestaan zijn we in het ontstane gat gesprongen.”

Parcours

Op 15 april worden de deelnemers onthaald op een aantal leuke uitdagende activiteiten op het terrein van Westland Wil Vooruit. “De deelnemers kunnen er kratstapelen, boogschieten en nog veel meer. Bovendien is er een DJ om de jeugd te vermaken. Rond 9.00 uur gaan de eerste deelnemers het parcours van ongeveer drie kilometer lang op. Het is gebouwd door Wiebe Hillebrand van Lex Thoen Events. Vanaf zes jaar kunnen kinderen meedoen en zij mogen eventueel ook een oudere broer of zus, zelfs hun ouders meenemen.”

Ondanks een geweldig enthousiasme bij het bestuur en de vrijwilligers houdt de survival op 15 april toch op te bestaan. “Drie jaar geleden hebben we het evenement voor de laatste keer georganiseerd. Toen zijn we zo lang bezig geweest om sponsoren te vinden en we kregen zo vaak ‘nee’ te horen of werden aan het lijntje gehouden, dat we toen eigenlijk al hadden besloten om er een punt achter te zetten. Maar de dag was zo gezellig en omdat we nergens hadden gecommuniceerd dat we ermee zouden stoppen hebben we er toch nog één survival achteraan geplakt. Ook deze keer kost het enorm veel energie om sponsoren binnen te halen. Het is jammer, maar het is niet anders. Ik hoop wel dat we kunnen afsluiten met een mooie opbrengst.”

Enthousiasme

Die opbrengst wordt voor het allergrootste deel bijeengebracht door kinderen die met de sponsorformulieren proberen vrienden, kennissen, familie en buren over te halen een duit in het zakje te doen. “Ik hoop dat veel kinderen een sponsorformulier willen downloaden op onze website www.kidzforkidz.nl. “Het is erg dubbel en het doet ook erg pijn om te stoppen. De dag zelf is altijd helemaal fantastisch met het enthousiasme van al die kinderen en toeschouwers en de kans is groot dat we de vijftiende april weer zo gepakt worden door het enthousiasme van iedereen, maar nee, dit is echt de laatste keer.”

Deelnemers kunnen zich aanmelden op de website www.kidzforkidz.nl. De organisatie hoopt op een recordaantal deelnemers.